U OBJEKTIVU Odabrano 20 fotografija koje će krasiti škole u Ninu i Vrsima, a najboljima i pokloni

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Foto natječaj - prirodna baština kraljevskog grada
Autor: 
Poklon paket ninske Turističke zajednice osvojila Josipa Šalov, Ivana Skoblar i Marko Klaić čije su fotografije ukupno dobile najviše bodova, a autori ostalih fotografija koje će postati dio trajne izložbe su: Lucija Butić, Nino Salkić, Mate Bodrožić, Danira Travica, Magdalena Miočev, Iva Sirotić Amryt, Josipa Šalov, Kristina Samaržija, Marko Klaić, Ivana Marinović, Ivana Skoblar i Mihaela Šalov
Josipa šALOV/Arif SITNICA
Fotografija Josipe Šalov

Natječaj je bio otvoren od 20. lipnja do 31. srpnja ove godine i pristigle su sveukupno 82 fotografije. Pravo sudjelovanja imali su doslovno svi i djeca i stari i mladi... Riječ je o projektu svojevrsne ekološke mreže na području kraljevskog grada Nina koje je prirodno stanište mnogim endemskim biljnim i životinjskim vrstama. U tijeku natječaja organizirali smo i dva izleta na kojima su sudjelovali zainteresirani koji su i tada imali prilike fotografirati, a neke od tih fotografija su potom i poslali na naš natječaj pod nazivom - Prirodna baština kraljevskog grada. Osim pobjedničkih, odabrano je i 20 fotografija koje će postati dio stalne izložbe u Osnovnoj školi Petra Zoranića u Ninu i Vrsima, objasnila je Željka Jurlina asistentica voditeljice projekta AMOR - Aktivni mladi za održivi razvoj zadarske Udruge Eko Zadar, u sklopu kojeg se i realizirao ovaj natječaj.

Težak posao ocjenjivačkog suda

Kao najbolje su odabrane tri fotografije s najviše bodova koje će dobiti poklon paket od strane Turističke zajednice Nina, a u odabiru najboljih fotografija kao ocjenjivački sud sudjelovao je poznati zadarski fotograf Stipe Surać, potom predsjednik NinArt foto kluba Marin Stulić, direktorica Turističke zajednice Nina Marija Dejanović, ravnateljica OŠ Petra Zoranića Kata Knežević, profesorica Ana Čulina te Taida Garibović iz Javne ustanove Natura Jadera u ulozi partnera provedbe ovog projekta. Imena autorica i autora fotografija članovima žirija bila su nepoznata jer su fotografije bile numerirane.
Tako je poklon paket ninske Turističke zajednice osvojila Josipa Šalov, Ivana Skoblar i Marko Klaić čije su fotografije ukupno dobile najviše bodova, a autori ostalih fotografija koje će postati dio trajne izložbe su: Lucija Butić kojoj su odabrane čak dvije fotografije, Nino Salkić, Mate Bodrožić, Danira Travica, Magdalena Miočev s također, dvije odabrane fotografije, Iva Sirotić Amryt dvije, Josipa Šalov s tri odabrane fotografije, Kristina Samaržija, Marko Klaić, Ivana Marinović, Ivana Skoblar kojoj su isto odabrane dvije fotografije i Mihaela Šalov s tri odabrane fotografije.

Švicarsko-hrvatski program suradnje

Naime, Projekt AMOR – Aktivni Mladi za Održivi Razvoj bavi se promicanjem obrazovanja za održivi razvoj među djecom i mladima. U sklopu projekta provode se četiri programa izobrazbe s naglaskom na održivi razvoj, zaštitu prirode, aktivno djelovanje za održivi razvoj i razvoj ljudskih prava. Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a razdoblje provedbe projekta je od 30. 4. 2019. do 29. 4. 2021. godine. Ukupna vrijednost projekta: 1.131.508,55 kuna, a ukupna vrijednost odobrena od Ureda za udruge kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje iznosi 90 posto ukupne vrijednosti projekta.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)

Komentari

Slika korisnika SandraPusicac
Opipljivo svjedočenje Kako sam dobio zajam Pozdrav svim građanima Hrvatske i šire Moje ime je gospođica Sandra Pusica. Ovdje sam da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobio zajam od 150000 eura od pouzdanog zajmodavca zvanog gospođa Dora Wealth, dobio sam zajam od 2% kamate, ona daje i sve vrste kredita poput osobnih zajmova, dugoročnih zajmova, poslovnih zajam i kratkoročni zajam itd. Ako vas zanima zajam, možete se sigurno obratiti izravnom e-mailom na: dorabogatstvofinancijskoulaga@yahoo.com Hvala vam na vašem vremenu dok čitate.