Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Vručinić, Runjić i Rašić prva pojačanja Sonik-Puntamike

12.08.2020. 09:31


Košarkaški klub Sonik Puntamika održala je u ponedjeljak predvečer u dvorani Jazine otvoreni trening za medije kojim je i službeno označen početak nove sezone 2020./21. Novi –stari trener zelenih Hrvoje Vlašić već od proteklog tjedna radi s mlađim klupskim igračima Vitom Barbarošom, Nikom Manojlovićem, Šimom Keserovićem, Pavlom Dunatovom, Antoniom Jurjevićem i Dinom Ninčevićem, a sada je konačno dobio priliku krenuti s ozbiljnijim treninzima. Trojici lanjskih prvotimca, Teu Petaniju, Dinu Palčiću i Tomislavu Cvitkoviću priključit će se i troje novih igrača čija su imena obznanjena prekjučer na otvorenom treningu. Tako su novim Puntamičanima postali Marin Vručinić, Lovro Runjić i Sandro Rašić. Vručinić je već stigao i odradio prvi trening dok će malo kasniti Runjić i Rašić, a o kakvim prinovama se radi i pod kakvim uvjetima su došli u Sonik-Puntamiku pobliže je pojasnio predsjednik kluba Mirko Jošić.


Sonik se gasi kao brend
– Okupili smo gro igrača i nakon početnog ispitivanja snaga krećemo s dizanjem intenziteta kako bi bili spremni za početak HT Premijer lige. Od prošle sezone tu su Teo Petani, Dino Palčić, Filip Jošić, Tomislav Cvitković i naš junior Šime Keserović. Stigao nam je Marin Vručinić, bivši igrač Splita i Kaštela. On je već tu i trenira s nama. Faktički sve je riješeno i s igračem Splita Lovrom Runjićem, koji dolazi na posudbu. On će se u utorak priključiti momčadi i igrač je Sonik Puntamike za sljedeću sezonu. Ekskluzivno ću vam reći da će nam se od srijede, četvrtka priključiti Sandro Rašić iz zlatne generacije juniora Cibone koja je osvojila naslov regionalne ABA lige. Ima još igrača s kojima se pregovara, ali o imenima za sada ne bih, istaknuo je Jošić te se osvrnuo i na proračun i ambicije kluba.
– Kao i svi klubovi zbog koronavirusa smo ostali bez dijela sredstava. Odlukom o rebalansu proračuna Grada Zadra sportski klubovi su ostali bez novčanih sredstava za mjesece najveće korona krize. Pokušat ćemo to izvući na neke druge načine i drugim modelima kako bi sezonu odradili na najkvalitetniji način. I Sonik, trgovačka kuća koja nam je bila sponzor, se gasi kao brend. U pregovorima smo s drugim trgovačkim kućama koje će možda ući u priču umjesto imena Sonik. Ambicije nam ostaju iste kao i prošle sezone, a to je očuvanje prvoligaškog statusa i da uvijek igramo najbolju moguću košarku koju znamo. Stručni stožer u kojem su Hrvoje Vlašić kao glavni trener, njegov pomoćnik Stipe Kuliš i mladi kondicijski trener Josip Miliša sigurno će inzistirati na tome.


Treniraju Bašić, Vladović i Marcelić
Nakon predsjednika kluba na red je došao trener Hrvoje Vlašić koji se osvrnuo na prvi tjedan treninga.
– Radili smo isključivo na individualnoj tehnici i taktici i prevenciji ozljeda. Od ovoga tjedna, uz nastavak slaganja momčadi, krećemo s ozbiljnijim i intenzivnijim radom. Uz igrače koji su stigli i koje je spomenuo predsjednik Jošić svakako valja naglasiti da tražimo i sigurnost pod koševima, dakle želimo ojačati centarsku liniju. Što se suradnje s KK Zadar tiče i igrača koji bi mogli doći na posudbu, tu ciljamo poziciju četvorke. Išli smo prema Zadru s tom željom, no i njihov trener Veljko Mršić mora zatvoriti roster i vidjeti s čime raspolaže da bismo mogli konkretizirati suradnju – naglasio je Vlašić koji je uz one igrače koji su obavezni participirati treninzima imao još neka zanimljiva lica koji su bili prisutni na treningu Sonik Puntamike. Između ostalih u dvorani Jazine su se pojavili Lovre Bašić, Jakov Vladović i Marko Marcelić, sin negdašnjeg reprezentativca, bivšeg igrača Zadra i Cibone – Davora Marcelića.
– Bašiću je pomaknut početak priprema u Belgiji pa trenira s nama. Suradnja je to na obostrano zadovoljstvo od koje svi imamo koristi. Vladović se priključio treninzima na svoje traženje i moram reći da mi je to izuzetno drago. Tko zna što će od toga ispasti. Marcelić je na probi, baš kao i Roko Erslan, zaključio je trener Sonik Puntamike.
 




KK Sonik Puntamika 2020./21.


Sportski direktor: Pero Perić, trener: Hrvoje Vlašić, pomoćni trener: Stipe Kuliš, kondicijski trener: Josip Miliša, liječnici: dr. Željko Tolić, dr. Zorislav Šušak, fizioterapeut: Nikola Lukić.
Igrači na treningu: Teo Petani, Dino Palčić, Marin Vručinić, Tomislav Cvitković, Vito Barbaroša, Niko Manojlović, Šime Keserović, Pavle Dunatov, Antonio Jurjević, Dino Ninčević.
Filip Jošić i Danijel Zovko su rekonvalescenti dok se uskoro priključuju Lovre Runjić i Sandro Rašić.