Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zadranka Darija Šimunov treba pomoć dobrih ljudi

12.08.2020. 13:03


Zadranka Darija Šimunov, koja se godinama bori za svoje zdravlje, treba pomoć dobrih ljudi kako bi se nastavila liječiti i dobila šansu da ponovno prohoda. Potrebna joj je terapija neurorobotskom terapijom u Poliklinici Glavić u Zagrebu, referentnom centru robotske rehabilitacije. Na prvi ciklus terapija početkom godine Darija je jako dobro reagirala, počela je micati stopalima, no zbog pandemije koronavirusa drugi ciklus je morala odgoditi, ali nije više imala ni novca na računu.
Dariji je dijagnosticirana multipla skleroza, a onda je otkrila kako uzrok njezinih problema zbog kojih je godinama već prikovana za krevet i ovisna o majčinoj pomoći, ugriz zaraženog krpelja. Tijekom liječenja imala je pomake na bolje, ali i na gore. Prije par godina otkriven joj je i tumor u donjem dijelu kralješnice te su joj i bubrezi počeli otkazivati. Sa svime time ova hrabra Zadranka uspješno se nosi godinama, a vodi ju želja da ponovno živi život punim plućima kao što žive zdravi ljudi. Za Dariju su do sada organizirane brojne humanitarne akcije bez kojih ona ne bi bila u mogućnosti boriti se ni liječiti i na čemu je iznimno zahvalna svima pa i za najmanju pomoć.
Nedavno je organizirana prodajna izložba umjetničkih slika u Zagrebu i Zadru koje je od raznih umjetnika dobila kao donaciju.
Na svom Facebook profilu Darija u grupi otvorenoj njoj za pomoć "Zajedno za Dariju" redovito izvještava o stanju na računu.
– Dragi moji prijatelji, evo polako se približava kraj humanitarne akcije pa da vas izvijestim o stanju računa. S današnjim danom stanje računa od humanitarne akcije iznosi 20.700 kuna, plus 35.000 kuna od prijašnje akcije. No, do 90.000 kuna još uvijek je puno. Ovi zadnji iznosi su prikupljeni isključivo od prodaje slika i to zaslugom Rozane Itković, koja je i glavni pokretač akcije te joj se ovim putem zahvaljujem na trudu. Još jednom vas sve molim pružite mi šansu i tko god može i želi neka podijeli post jer svaka i najmanja uplata meni znači puno. Hvala, napisala je Darija.
Inače, prodaja preostalih umjetničkih slika traje sve do 31. kolovoza online pa se svi zainteresirani mogu javiti ili organizatorici Rozani Itković, ili Dariji osobno kako bi ih pogledali uživo.
 


Podaci za donacije


Darija Šimunov
Tekući račun: HR3424840083211151757
Žiro račun: HR3424840083113876083
Devizni račun:HR202484003292013537
SWIFT: RZBHHR2X