Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Fešta uz janjce i odojke pod Peričinim hrastovima

12.08.2021. 07:14


Mladež Bile Vlake i MNK Umac organizirali su prošli vikend tradicionalni jednodnevni malonogometni turnir Bila Vlaka 2021. koji je okupio 21 momčad iz Zadarske i Šibensko-kninske županije. Riječ je o turniru iza kojeg je već 40 godina tradicije. Igralo se na dva terena od kojih je jedan na asfaltnoj, a drugi na zemljanoj podlozi, po velikoj vrućini i uz brojne gledatelje koji ni ove godinu nisu propustili okupljanje rezervirano za drugu kolovošku nedjelju. Pod stoljetnim Peričinim hrastovima organizatori su pripremili bogatu ponudu jela i pića. Novčanih nagrada nije bilo, ali zato su četiri prvoplasirana sastava dobili pečene janjce i odojke. U finalu snage su odmjerili CB Ivanac Seline i Bajda i prijatelji, pobjednik iz 2019. Cjelodnevno igranje po tropskim vrućinama iscrpilo je finaliste koji su dali zadnji atom snage za izdržati do kraja. Premda truda nije nedostajalo dvoboj je završio bez golova te su pobjednika odlučili šesterci u kojima su Selinjani bili uspješniji i zasluženo podigli pobjednički pehar. CB Ivanac, inače uspješan sudionik brojnih malonogometnih turnira ovog ljeta, ozbiljno je pristupio turniru te je okupio poznata imena zadarskog futsala, što im se na kraju i isplatilo. U utakmici za treće mjesto Budak je tijekom cijele utakmice stvarao prilike i nametnuo žestok ritam igre kojeg Kiks nije mogao pratiti. Završilo je 3:0 za Budak koji je zasluženo proslavio treće mjesto. Odigran je i turnir u kartama na kojem su prvo mjesto osvojili Ante Balen i Josip Žilić. Sportsko-zabavno druženje je svečano završilo domoljubnom pjesmom »Bila Vlaka pasti neće, neće nikada«.


Finale
CB IVANAC       3 (0)
BAJDA I PRIJATELJI       2 (0)
CB IVANAC SELINE: V. Šušić, S. Šušić, Lipotica, Vučković, J. Kresović, L. Kresović, Šimurina, Šarić. Voditelj: Marko Šarić
BAJDA I PRIJATELJI: Storić, Škarić, Zekonjić, Tabula, Omrčen, Stipaničev, V. Biluš, Perak, S. Biluš. Voditelj Josip Periša – Mladić.


Za treće mjesto
BUDAK       3
KIKS       0
BUDAK: M. Orlović, Kardum, M. Bačić 1, N. Bačić, Rubelj, D. Perica, I. Perica 2, Čirjak. Voditelj: Kristijan Brčić.
KIKS: Miletić, M. Gospić, J. Gospić, Tokić, Šalina, Dokoza. Voditelj: Valentino Miletić.




Nagrade
1. mjesto: CB Ivanac Seline, tri pečena janjca, odojak
2. mjesto: Bajda i prijatelji, dva pečena janjca, odojak
3. mjesto: Budak, pečeno janje i odojak
4. mjesto: Kiks, pečeni odojak


Turnir u kartama
1. mjesto: Ante Balen i Josip Žilić, pečeni odojak
2. mjesto: Marijo Marić-Cvijin i Branko Bukarica, sanduk piva


Najbolji
Igrač: Stipe Šušić (CB Ivanac)
Strijelac: Marko Šarić (CB Ivanac, 7 golova)
Vratar: Hrvoje Storić (Bajda i prijatelji)


Pobjednici od 2018.
2018. Drobci
2019. Bajda i prijatelji
2020. Restoran Arausa
2021. CB Ivanac