Oduševite se receptom za ove pahuljaste palačinke

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika katarina.ergovic
neodoljivo
Autor: 
PEXELS/NL
Ilustracija

S marmeladom, čokoladom, orasima, nateklom, voćem ili prazne, palačinke su najomiljeniji slatki odabir svih sladokusaca.

I teško se zaustaviti samo na jednoj! A kako biste napravili mali twist vašem uobičajenom receptu za palačinke, možete isprobati ovaj recept za najmekše palačinke u američkom stilu.

Razlikuju se od klasičnih palačinki po debljini i pripremi, ali i svojom pahuljastom teksturom koja se topi u ustima. Isprobajte Cafe Delites recept  za ove mekane palačinke, ubacite svoje omiljene dodatke i preljeve i uživajte u svakom zalogaju.

SASTOJCI

  • 2 šalice glatkog brašna
  • 1/4 šalice šećera
  • 4 žličice praška za pecivo
  • 1/4 žličice sode bikarbone
  • 1/2 žličice soli
  • 1 i 3/4 šalice mlijeka
  • 1/4 šalice maslaca
  • 2 žličice čistog ekstrakta vanilije
  • 1 veliko jaje

UPUTE

Pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol u velikoj zdjeli. Usredini napravite udubinu i dodajte mlijeko, malo ohlađeni otopljeni maslac, vaniliju i jaje.

Upotrijebite pjenjaču za miješanje mokrih sastojaka prije nego što ih polako umiješate u suhe sastojke. Miješajte dok ne postane glatko (može biti nekoliko grudica, ali to je u redu).

Tijesto će biti gusto i kremaste konzistencije. Ako vam se čini da je tijesto pregusto (ne izlijeva se glatko s lopatice ili iz posude), dodajte nekoliko žlica mlijeka u tijesto za postizanje željene konzistencije.

Ostavite tijesto sa strane da se odmori dok zagrijavate tavu. Zagrijte tavu koja se ne lijepi na srednje jakoj vatri. Kad se zagrije, smanjite vatru na nisku do srednju. Pričekajte oko dvije minute.

Lagano namažite tavu s malom količinom maslaca i obrišite višak maslaca papirnatim ručnikom. Ulijte ¼ šalice tijesta na tavu i nježno rasporedite u krug.

Kad donja strana postane zlatnosmeđe boje i na površini se počnu pojavljivati ​​mjehurići, preokrenite lopaticom i pecite dok ne porumeni.

Poslužite s medom, javorovim sirupom, voćem, sladoledom ili smrznutim jogurtom ili uživajte u palačinkama bez dodataka!

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno