Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Beckov skor – 28 koševa uz 10 asistencija!

Autor: Ivan Knežević

11.09.2008. 22:00
Beckov skor – 28 koševa uz 10 asistencija!

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Njegovi poeni i njegove asistencije veliki su doprinos pozitivnom rezultatu
Došla je i treća (pripremna) pobjeda. U četvrtak navečer, ponovno bez javnosti, Zadrani su igrali protiv Urala Greata. Ruska momčad izvrstan je suparnik, pravi za ovo pripremno razdoblje, čvrsti suparnik i takav protiv kojega nije jednostavno razviti igru. Za razliku od prve utakmice protiv ovog suparnika, Zadar je u drugoj ostvario rezultatski izraženiju pobjedu što upućuje na zaključak da se razdoblje dominacije unutar 40 minuta s nekih 30 proteglo barem na 35.
Prema dostupnim podacima Zadar je utakmicu počeo postavom koju su činili Stipčević, Johnson, Perić, Macura i T. Ružić. Energična igra s dobro osmišljenim i dobro ostvarenim napadima, te sasvim solidna razina obrambene djelotvornosti omogućili su Zadru stjecanje prednosti koju Ural Great nije mogao poništiti. Premda se Rusi nisu predavali, Zadar je držao i održao tu prednost. Malobrojni svjedoci na tribinama ostali su impresionirani igrom i učinkom Hrvoja Perića koji je u prvom poluvremenu držao malu košarkašku katedru i bušio suparničku obranu jednostavnim ali nezadrživim prodorima. Petrović se relativno brzo odlučio uvesti i Romella Becka. On je, pak, pogodivši tri trice u prvoj četvrtini pokazao zavidnu razinu preciznosti. Kad je već spomenut Beck, odmah treba izdvojiti i podatak o njegovih desetak izvrsnih asistencija. Njegovi poeni i njegove asistencije veliki su doprinos pozitivnom rezultatu. Poslije je još bio ušao i Toni Prostran, a Petrović je – logično – vrtio igrače pa je Perić dospio na klupu, itd.
U drugom je poluvremenu Zadar došao do deset razlike, a pred kraj došlo je ono (očekivano) kratko razdoblje pada koncentracije zbog nagomilanoga umora. Ural Great smanjio je razliku, no Zadar se izvukao i utakmicu završio pobjedničkim korakom.
Na papiru će ostati zapisano da je Beck ubacio 28 poena, iza njega po realizaciji bili su Perić s 19, T. Ružić sa 16, Stipčević s 13, Macura s devet i Rančić sa sedam koševa.
Prije odlaska na kratku slovensko – talijansku turneju Zadar će imati treninge u Jazinama. Odlazak iz Višnjika uslijedio je zbog pripreme nove dvorane za teniski meč Hrvatska – Brazil. Prema obavijestima iz stručnoga stožera, momčad će u nedjelju imati slobodan dan, dok će u ponedjeljak i u utorak imati po dva treninga kojima će moći pribivati i javnost. Odlazak iz Zadra bit će u srijedu, 17. rujna. Toga dana navečer Zadrani će biti gost Kopra, a od četvrtka igrat će u Italiji. Raspored: 18. rujna – Cantu. 19. rujna – Virtus Bologna. 20. i 21. rujna – turnir u Udinama, sudionici Benetton, Udine, Turk telekom i Zadar.


Priopćenje Tornada
Nakon 43 godine pisanja povijesti u Jazinama, Tornado svoje  transparente, koreografije, pisme, srce i bezrezervnu ljubav seli  u novu dvoranu na Višnjiku. U dogovoru s KK Zadar, Tornado će  biti smješten na južnoj tribini (sredina gore iza klupa i zapisničkog stola) kapaciteta 1019 mjesta. Ulazi na “našu” tribinu  su A i D, a po sektorima unutar dvorane br. 10, 11 i 12.  Godišnja  navijačka karta u pretplati iznosi 510 kuna, dok je pojedinačna  cijena karte 30 kuna. Pretplata se može platiti i obročno te  karticama. Svaki vlasnik pretplatničke iskaznice postaje ujedno i  član KK Zadra. Pozivamo sve pripadnike Tornada i s Juga i Istoka  Jazina i sve koji se tako osjećaju da nam se pridruže na tribini, da  prenesemo pakleno ozračje iz Jazina u novu dvoranu, da  zajedno nastavimo pisati povijest…