Klimatizacija učionica iz roditeljskog fonda?

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
barakovic
Vedran SITNICA
Najteže je učenicima u učionicama okrenutim suncu

S obzirom na visoke temperature i nesnosnu vrućinu koja ne prestaje ni u rujnu, boravak u školskim klupama i za učenike Gimnazije Jurja Barakovića vrlo je naporan.

- Nisam zadovoljan s time što je ove godine školska godina započela već 1. rujna. U svojih četrdeset godina rada to još nisam doživio. Poznato je da su u prvim danima rujna temperature još uvijek jednostavno previsoke. No, to ne bi bilo toliko strašno da su učionice u kojima se održava osnovna nastava klimatizirane, kazao je Josip Sviličić, ravnatelj Gimnazije Jurja Barakovića.

Naime, u cijelom prostoru škole postoji tek desetak klima koje su postavljene u nekim "važnijim" prostorijama i to u uredskim prostorima, kabinetima, knjižnici i uredu ravnatelja. One glavne prostorije, učionice u kojima se održava osnovna nastava i gdje učenici provode najveći dio vremena, ovih su se dana pretvorile u "pećnice". Najgore, pak, prođu oni učenici koji se nalaze u učionicama koje su okrenute prema suncu u onim najtoplijim popodnevnim satima, a s obzirom da je Gimnazija Jurja Barakovića još uvijek zadržala svoj sada već tradicionalni običaj da su učenici sve četiri godine svojeg srednjoškolskog obrazovanja uvijek u istoj prostoriji, dakle, ne mijenjaju je, to bi značilo da svake godine prvih dana nastave upravo oni kontinuirano "najgore" prolaze.

- Ukoliko se ovaj problem s klimama uskoro ne riješi pokušat ćemo mi sami nešto napraviti. Jedna od opcija je da se sazovu roditelji i da im se predloži osnivanje fonda s njihovom upravom. Njihov doprinos bi se koristio za potrebe škole. Takva vrsta solidarnosti roditelja je nužna.  Osim nedostatka klima, smatram da je jedan od najvećih problema naše škole i nedostatak prostora. Kada bismo imali još ovoliko prostorija mogla bi se nastava održavati samo u jutarnjoj smjeni. Na taj način bi u poslijepodnevnim satima prostorije bile slobodne za izvanškolske aktivnosti, a za to nam trenutačno kritično nedostaje i prostor i vrijeme, kaže ravnatelj Sviličić.

Ipak dobra vijest za učenike stiže od zadarskog meteorologa Duška Kraljeva koji prognozira kako bi uskoro trebalo stići osvježenje, odnosno kiše i pad temperature za 4 do 5 stupnjeva. S time bi trebale završiti nesnosne rujanske vrućine i negodovanje učenika.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno