Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Pljačkaši se ispričali prodavačicama

Autor: Minja Gugić

11.09.2008. 22:00
Pljačkaši se ispričali prodavačicama


Mijo Gavrić (37) i Petar Majić-Herceg (33), obojica podrijetlom iz susjedne BiH, imaju na duši devet pljački uglavnom manjih trgovina mješovitom robom na zadarskom području
Saslušanjem svjedoka, uglavnom prodavačica i vlasnika trgovina, jučer je na Županijskom sudu u Zadru pred Sudskim vijećem, kojim predsjeda Boris Radman, nastavljeno suđenje dvojici razbojnika koji su u protekle dvije godine opljačkali sveukupno devet, mahom manjih trgovina mješovitom robom na zadarskom području i tako “utržili” oko 40 tisuća kuna.
Riječ je o 37-godišnjem Miji Gavriću iz Fažane i 33-godišnjem Petru Majiću-Hercegu iz Zagreba, ali su obojica podrijetlom iz susjedne BiH. Obojica su i priznala razbojstva.
Razbojnički dvojac “pao” je pri posljednjoj pljački 19. siječnja ove godine. Uhvaćeni su u Ulici Grigora Viteza kada su maskirani zelenim potkapama ušli u trgovinu “Atol”. Nasrnuli su na prodavačice i zatražili da im otvore blagajnu, što su one i učinile. Dvojac je ukrao novac i bonove za mobitele te pobjegao.
Jučer su svjedočile prodavačice iz trgovine kojoj su se obojica optuženika ispričala rekavši kako im je žao. Razbojnici su u svim pljačkama bili maskirani i koristili su fizičku silu, a u počinjenim nedjelima u prosincu prošle godine, u trgovinama “Sonik” u Velebitskoj ulici i “Bakmaz” u Ulici Franka Lisice, optužnicom zadarskog tužiteljstva stavlja im se na teret da su prodavačicama prijetili i noževima, kao i godinu dana ranije tijekom prepada u trgovini “Atol” u Benkovcu. Na meti ovog dvojca osim novca, bili su u pravilu i bonovi za mobitele.
Obojica optuženika do sada nisu bila osuđivana, a od dana uhićenja, sredinom siječnja ove godine, u pritvoru su Istražnog centra Županijskog suda u Zadru.