Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Šarlija: Imamo veliku šansu za Euroligu

Autor: Matej Lordanić

11.09.2008. 22:00
Šarlija: Imamo veliku šansu za Euroligu


Igrači koji su već došli na pripreme su dobri, ali treba pričekati dolazak preostalih. Što se tiče nove dvorane na Višnjiku, ona je odlična i smatram da će atmosfera u njoj biti sjajna, kazao je Šarlija
Prošloga je ljeta u seniorsku momčad KK Zadar zajedno s Pavlom Marčinkovićem i Tonijem Prostranom iz juniora ušao Marino Šarlija. Iako u protekloj sezoni nije imao preveliku minutažu, u nekoliko je navrata pokazao obrise talentiranog centra. S klubom je osvojio Prvenstvo Hrvatske, dok s reprezentacijom nije imao previše uspjeha. Na U-20 Prvenstvu Europe održanom ovoga ljeta Hrvatska je završila na 12. mjestu, a Marino je u 20-ak minuta po utakmici bilježio 8,6 poena i 4,9 skokova.
– To 12. mjesto nije preveliki uspjeh, a ni svojom igrom nisam previše zadovoljan. No, boravak i treniranje s reprezentacijom je sigurno vrijedno iskustvo.
Prošloga ljeta ste uvršteni zajedno s Marčinkovićem i Prostranom u prvu momčad. Koliko vam je koristilo treniranje sa starijim i iskusnijim igračima?
– Mogu reći da mi je treniranje sa seniorima zaista puno značilo. Od starijih igrača sam mogao mnogo toga naučiti. Uostalom, oni su nama mlađima često znali pomagati.
Osvojili ste PH, znatno smanjili zaostatak za Cibonom, no ova je sezona ključna za plasman u Euroligu. Kakve su šanse Zadra, možete li doći do toga ugovora?
– Prije svega, došao je veliki broj novih igrača i treba pričekati neko vrijeme da se uklope. No, sigurno je da imamo veliku šansu. Igrači koji su već došli na pripreme su dobri, ali treba pričekati dolazak preostalih. Što se tiče nove dvorane na Višnjiku, ona je odlična i smatram da će atmosfera u njoj biti sjajna.
Sami ste rekli da je došlo mnogo novih igrača. Kako vi sebe vidite u ovoj momčadi, koliko prostora očekujete?
– Da, s obzirom da je došlo puno novih igrača neću imati puno prostora. No, sigurno ću dobro iskoristiti dobivenu minutažu i igrati što je moguće bolje. Smatram da sam u odnosu na prošlu sezonu puno napredovao, posebice na snazi. Također sam bolji u tehničkom segmentu. Što se tiče nedostataka, mislim da bih trebao još ojačati. No, treniranje sa seniorima zaista mi je pomoglo.