Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ćurjurić: Usmjerili smo susret u pravom smjeru

Autor: Matej Lordanić

11.09.2009. 22:00
Ćurjurić: Usmjerili smo susret u pravom smjeru

Foto: Filip BRALA



– Utakmica je bila dobra. Mi smo bili bolja momčad tijekom cijeloga susreta. Moj pogodak postignut u ranoj fazi utakmice je usmjerilo dvoboj u jednom drugačijem smjeru. U nastavku su dvije velike prigode imali Šaranović i Ljubičić, ali to nismo uspjeli pretvoriti u zgoditak. Treba priznati da mnogo promašujemo u završnici, ali to će doći, to će se popraviti. Na kraju je Jozinović izveo pravo remek-djelo i time stavio točku na „i” današnje utakmice – kaže Ćurjurić


Nogometaše Zadra je nakon reprezentativne stanke u sedmom kolu Prve HNL čekala momčad Croatije iz Sesveta protiv koje su pobjedom željeli učvrstiti svoje mjesto na sredini ljestvice. U tome su i uspjeli. Ivan Ćurjurić je već u 5. minuti načeo mrežu gostujućeg čuvara mreže Radoša i doveo svoju momčad u vodstvo. Na početku drugoga dijela Zadrani su se našli u nekoliko izglednih prigoda kojima su mogli riješiti pitanje pobjednika, no iskazali su nepreciznost u završnici. Edin Šaranović i Marin Ljubičić su iz blizine mogli pogoditi za povećanje vodstva, ali nisu bili dovoljno precizni. Međutim, u 82. minuti gledatelje na Stanovima rezultatske neizvjesnosti lišio je Goran Jozinović sjajno izvedenim slobodnim udarcem. Jozinović je namjestio loptu na 20-tak metara udaljenosti od gola iskosa s lijeve strane, naciljao i pogodio desnu vratnicu od koje se lopta odbila u mrežu. Time je Jozinović osigurao tri boda svojoj momčadi i mirnije pripreme za gostovanje u Osijeku. Nakon primljenoga pogotka momčad Nenada Gračana neuspješno je pokušavala smanjiti zaostatak. Najbliže pogotku bio je Jasmin Agić čiji je udarac zaustavila greda. Ipak, nakon posljednjeg zvižduka suca Marka Matoca radovali su se domaći igrači koje je u ovom susretu vodio Zvonimir Jurić, jer su Dalibora Zebića bolovi u leđima spriječili da vodi momčad.
– Utakmica je bila dobra. Mi smo bili bolja momčad tijekom cijeloga susreta. Moj pogodak postignut u ranoj fazi utakmice je usmjerilo dvoboj u jednom drugačijem smjeru. Nakon toga pogotka smo imali mnogo prigoda. Međutim, te prilike, nažalost, nismo iskoristili. U drugo poluvrijeme smo dobro ušli. Dvije velike prigode su imali Šaranović i Ljubičić, ali niti to nismo uspjeli pretvoriti u zgoditak. Treba priznati da mnogo promašujemo u završnici, ali to će doći, to će se popraviti. Na kraju je Jozinović izveo pravo remek-djelo i time stavio točku na „i” današnje utakmice – govori ponajbolji igrač ovoga susreta Ivan Ćurjurić, potom objasnivši što se događalo u drugome dijelu kada su Sesvećani pojačali pritisak prema Ježininim vratima.
– U drugom dijelu su nas Sesvećani malo pritisnuli. Otprilike 15-20 minuta je trajao njihov pritisak prema našim vratima, ali uspjeli smo to izdržati. Jozinovićev pogodak u 82. minuti nam je odlično došao kako bismo zaključili utakmicu.
Protiv Croatije ste prvi puta dobili priliku od prve minute i dobro ste je iskoristili, a svoj nastup ste okrunili i zgoditkom.
– Svojim nastupom mogu biti zadovoljan. Smatram da sam opravdao trenerovo povjerenje i u trkačkom i u igračkom smislu. Uz to sam postigao pogodak. Očekujem da će biti još ovakvih predstava.
U sljedećem kolu na rasporedu je gostovanje u Osijeku.
– To je teško gostovanje. Utakmice protiv Osijeka u Gradskom vrtu su uvijek neugodne za nas. Prošle sezone smo tamo izgubili oba puta, jednom 1:0, a drugi put 3:0. No, idemo se tamo boriti. U borbi u kojoj se sučeljava 11 protiv 11 igrača nitko nije favorit – reći će Ćurjurić.