Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Dr. Zvonko Mišlov umjesto Kurtova-Buša?

Autor: Nives Rogoznica

11.09.2009. 22:00
Dr. Zvonko Mišlov umjesto Kurtova-Buša?


Dr. Zvonko Mišlov bio je jedan od kandidata za predsjednika županijskog HNS-a na prošlim unutarstranačkim izborima, a kandidirat će se i za funkciju predsjednika podružnice u Kalima


Do kraja rujna gradske i općinske podružnice HNS-a, njih dvadesetak, trebaju izabrati nova vodstva, dok bi se u listopadu održali izbori za predsjednika Županijske organizacije HNS-a. Aktualni predsjednik županijskih narodnjaka Željko Kurtov Buš potvrđuje kako se neće kandidirati za ponovno obavljanje te dužnosti.
– Bit ću član Predsjedništva i pomagat ću u radu stranke, a na čelo neka dođe netko mlađi, poručuje Kurtov.
Kurtova bi mogao naslijediti dr. Zvonko Mišlov, koji je bio jedan od kandidata za predsjednika županijskog HNS-a na prošlim unutarstranačkim izborima. Mišlov će se kandidirati i za funkciju predsjednika podružnice u Kalima kojoj je danas na čelu.
Aktualna predsjednica zadarskog HNS-a Vesna Sabolić i predsjednik benkovačkog HNS-a Mijat Nimac kandidirat će se, kazali su, za obnašanje predsjedničke dužnosti u svojim organizacijama.
– Nakon što budu provedeni izbori u ograncima o kandidaturama će se razgovarati na sjednici Predsjedništva. Planiram se kandidirati i nadam se da ću dobiti podršku članova stranke, kazala je Sabolić napominjući kako vodstvo stranke s njom na čelu nije imalo priliku odraditi puni mandat s obzirom da je izabrano u studenom prošle godine.
Do sada su, napomenula je Sabolić, održani izbori u ogranku Poluotok gdje je za predsjednika izabran dosadašnji predsjednik Predrag Šarić, u ogranku Maslina gdje ja za predsjednicu ponovno izabrana dr. Ljiljana Klarin, u ogranku Puntamika gdje je na čelu ponovno Ivica Klarica i u ogranku Stanovi gdje je reizabran Robert Nezirović, a izbori u ostalim ograncima trebali bi, prema planu, biti održani do 16. rujna, nakon kojih će se održati izborna skupština za vodstvo zadarske podružnice. Skupština će se, s obzirom da je podružnica ustrojena po ograncima, održati na delegatskom principu pri kojem jedan delegat predstavlja 10 članova podružnice. Na izbornoj skupštini za županijsko vodstvo, napominje Sabolić, birat će se i delegati koji će sudjelovati u izborima za vodstvo Dalmatinskog regionalnog saveza HNS-a što se očekuje do kraja godine.