Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zamjena oštećenog kamena

Autor:

11.09.2009. 22:00
Zamjena oštećenog kamena

Foto: Zvonko KUCELIN



Radovima bismo obuhvatili uređenje pločnika na dijelu Kalelarge koji se naslanja na trg ispred katedrale, odnosno od obližnjeg cafe bara i slastičarnice do banke te u pokrajnjoj ulici rekla je Ivana Dadić, stručna suradnica za informiranje i protokol Grada Zadra


Uskoro bi trebali početi radovi na uređenju dijela Kalelarge u neposrednoj blizini Trga svete Stošije te u Ulici Mate Karamana.
 – Zbog jako lošeg stanja ploča na tom dijelu Kalelarge odlučili smo čim turistička sezona završi krenuti s radovima. Radovima bismo obuhvatili uređenje pločnika na dijelu Kalelarge koji se naslanja na trg ispred katedrale, odnosno od obližnjeg cafe bara i slastičarnice do banke te u pokrajnjoj ulici rekla je Ivana Dadić, stručna suradnica za informiranje i protokol Grada Zadra.
Ona je dodala kako bi troškovi radova trebali iznositi do 1,5 milijuna kuna, a trebali bi biti gotovi do Božića.
Tijekom radova na Kalelargi obnovit će se i urediti postojeće ploče lavdarskog kamena, dok će se one puknute morati zamijeniti lavdarskim kamenjem koje će uzeti iz Ulice Mate Karamana.
 – Predviđeno je da se u uređenju tog dijela Kalelarge maksimalno iskoristi stari lavdarski kamen koji će uzimati iz pokrajnje Ulice Mate Karamana, dok će se u tu ulicu staviti istarski kanfanar. To je kamen kojim smo u zadnje vrijeme popločavali ulice na Poluotoku jer lavdarski, zbog stavljanja kamenoloma na otocima izvan zakona, više nije moguće pronaći na tržištu, objasnila je Dadić.
Radove će izvoditi koncesionar za kamenoklesarske radove Stipčević.
Dadić je dodala da se nadaju da će radovi biti gotovi u roku, ali isto tako postoji mogućnost da se radovi prolongiraju. Naime, nakon što se dignu postojeće ploče morat će se utvrditi stanje instalacija. Ako se utvrdi da su instalacije u lošem stanju, onda će i njih trebati mijenjati što će automatski podignuti i cijenu radova te produžiti rok.