Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

I danas me svi zovu Lili, ali ovo je sasvim drugačiji lik

11.09.2011. 22:00
I danas me svi zovu Lili, ali  ovo je sasvim drugačiji lik


Lili je bila karikatura, lik iz humoristične serije, a Adrijana je lik po uzoru na stvarne žene, ističe zvijezda domaće serije “Ruža vjetrova”


Nakon angažmana u serijama Zauvijek susjedi, Sve  će biti dobro i Dolina sunca,  zadarsku glumicu Tamaru  Šoletić posljednjih dana  možemo vidjeti u novom televizijskom projektu RTL televizije – Ruži vjetrova. Radi  se seriji čija je okosnica ljubavna priča dvoje mladih iz  različitih podneblja i sasvim  drugačijih obitelji. Djevojka  je Ines Matošić (Anja Alač),  mlada i energična kći cijenjene splitske odvjetnice, a  mladić je Marko Odak (Matko Knešaurek), nasljednik  očevog poslovnog carstva,  utemeljenog na sumnjivim  ugovorima. Mnogo spletki,  neobjašnjivih roditeljskih  postupaka kada su u pitanju  djeca, ljubavni krahovi i prijevare, političke i poslovne  smicalice te prijateljstva koja se rađaju ili se gase, ući će  u domove gledatelja i zagolicati maštu svima onima  koji će se pronaći u nekom  od likova. Tri obitelji Matošić, Odak i Jelavić, na prvi  pogled sasvim različite i nikako spojive, tijekom serije  će se itekako ispreplesti, a  njihovi će životni problemi i  nevjerojatne priče, kroz različite situacije imati mnogo  dodirnih točaka koje će ih  međusobno spajati, ali i  svađati, zaljubljivati, miriti,  a neke čak i zakrviti, najavili  su tvorci te serije.
Tamara Šoletić u Ruži vjetrova igra Andrijanu Jelavić i  za nju kaže da je temperamentna Splićanka, snažna  i dominantna žena, puna brige i ljubavi za svoju obitelj.  Što se tiče Jelavića, radi se o  obitelji koja živi skromno i  proživljava teške trenutke.
– No, iz tih trenutaka uvijek izlaze kao pobjednici  zahvaljujući slozi, ljubavi i  vedrom mediteranskom  duhu, napominje.
Zadarska glumica se osvrnula i na komentare kako  je Adrijana ista Lili, lik koje  je obilježio početak njezinog  angažmana na malim ekranima, a i koji je u velikoj  mjeri utjecao na njenu daljnju karijeru i život.
– I danas me svi zovu Lili i  ta mi je uloga daleko najdraža. No, opasno bi bilo da  ubuduće dobivam samo takve uloge, jer mi to više nije  izazov, iako mi je to najlakše. I sada su neki malo  zlobno komentirali kako je  Adrijana ista Lili, ali odgovorno tvrdim da nije, jer je  Lili bila karikatura, lik iz  humoristične serije, a Adrijana je lik po uzoru na stvarne žene. Ona je brižna ali i  stroga majka, vjerna i zaljubljena žena, dobra nevjesta,  vrijedna radnica u voćarni,  ima vedre i tmurne dane,  često viče, ali se i smije i  plače.
Iako su iza nje tri  odrađena projekta, na Ruži  vjetrova ima i novog i starog,  kaže Tamara:
– Novi su ljudi, nova priča,  novi studio i grad, nova uloga… Ali odnos prema poslu  je uvijek isti – strast, znatiželja i puno rada.
Ove godine prvi put pred  kamerama ima priliku nastupiti i s jednim zadarskim  glumcem, Jurjem Arasom,  zbog čega je, kaže, jako sretna:
– Prvi put nisam “sama”,  imam nekog svoga koga dobro znam kao čovjeka i prijatelja i kao kolegu. Lijepo je  moći se osloniti na svoga,  zaključuje.
Ipak, iskustvo je čudna  stvar, dodaje. Zahvaljujući  njemu može još više uživati  u onome što radi. No, to sve  ipak ne bi bilo moguće da  svoj zanat nije ispekla u  svom kazalištu, Kazalištu lutaka Zadar. Također, velika  joj je želja snimiti i film, i za  to vjeruje da je spremna. No,  u međuvremenu jesen i zimu  provest će radno snimajući  Ružu vjetrova u Splitu. Obaveze u rodnom gradu kombinirat će malo teže, ali uz  dobru organizaciju sve se  može, zaključuje.