Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U silovitom sudaru poginula majka troje djece i mladi policajac

11.09.2011. 22:00
U silovitom sudaru poginula majka  troje djece i mladi policajac


Nesreća se dogodila u subotu rano ujutro kod Poličnika. Mladi se policajac vraćao kući iz Zadra u Slivnicu, a nesretna je žena išla na posao u Zadar. Brkljača je prešao na suprotnu stranu ceste, a u tom trenutku iz suprotnog smjera naišla je majka troje djece


Stravična prometna nesreća obilježila je  protekli vikend na zadarskom području kada je u silovitom frontalnom sudaru  poginula 35-godišnja majka  troje djece Anita Mršić i mladi policajac Stipe Brkljača  (23).
Nesreća o kojoj se i jučer  još uvijek pričalo, dogodila  se u subotu rano ujutro oko  5.30 sati kod mjesta Poličnik  nedaleko od Zadra.
Mladi vozač koji je bio u  renault cliju zadarskih registracija vozio je iz smjera  Zadra prema Posedarju te je  u jednom trenutku najvjerojatnije zbog prebrze  vožnje izgubio kontrolu nad  autom i prešao u suprotni  kolnički trak odakle je naišla  nesretna 35-godišnjakinja u  opel kadetu zadarskih registracija.
Došlo je silovitog frontalnog sudara u kojem, kako  smo saznali, mladić je na  mjestu poginuo, dok je mlada žena preminula u vozilu  Hitne pomoći unatoč pokušajima reanimacije.  Očevid na mjestu nesreće  obavili su zadarski policajci  koji su taj dio ceste u vrijeme  njegova trajanja, zatvorili za  sav promet i u svoju crnu  statistiku pribrojili još dva  zauvijek izgubljena života.  Ta se tragična brojka sada  već popela na 16 stradalih  osoba u prometu na cestama  Zadarske županije od početka godine.
Nitko srećom, nije ozlijeđen, kada je u subotu nekoliko sati kasnije, oko podne, policiji i vatrogascima  stigla panična dojava kako  na Željezničkom kolodvoru  u Zadru gori lokomotiva s  vagonom. Zadarski su vatrogasci stigli na kolodvor za  svega nekoliko minuta s tri  kombija. Brzom intervencijom od plamena je spašena  lokomotiva, jer je u njoj planuo tek klima uređaj, ali je  ipak izbjegnuta veća opasnost jer su se u tzv. „šinobusu” nalazili i putnici. Oni  su istrčali van kada je klima  uređaj planuo, a strojovođa  ga je do dolaska vatrogasaca  pokušavao ugasiti ručnim  aparatom za gašenje.
Protekli vikend dogodila  se i oružana pljačka. Naime,  u petak navečer oko 20 sati,  pred samo zatvaranje  dućana “Sonik” na Putu Stanova u Zadru, nepoznati  muškarac je uz prijetnju  pištolja prema 40-godišnjoj  prodavačici ukrao manji  novčani iznos i pobjegao.  Policija ga traži. U policijskom zapisniku proteklog  petka, subote i nedjelje nije  izostalo i niz krađa te provala. Tako je u vremenskom  razdoblju od mjeseca ožujka  do 10. ovog mjeseca u  Bračkoj ulici u Biogradu provaljeno u obiteljsku kuću  52-godišnjaka, kojem je  ukradena bušilica, brusilica i  lovačka puška. Materijalna  šteta se cijeni na šest tisuća  kuna. Uređaj za navigaciju  “garmin” i prometna dozvola  za auto ukradena je 41-godišnjem Nijemcu iz opel zafire njemačkih registracija u  mjestu Sveti Filip i Jakov,  pokraj Zadra. Sveukupna  materijalna šteta procijenjena je na sedam tisuća kuna.  Na parkiralištu Trgovinskog  centra Plodine u Ulici Hrvatskog sabora u Zadru nepoznati je drznik provalio u  kombi opel movano, sisačkih  registracija u vlasništvu  28-godišnjaka. Ukraden mu  je manji novčani iznos i zlatni lančić s privjeskom, a riječ  je o tisuću i pol kuna štete.
Šoping u “Terranovi” na  Kalelargi “koštao” je 27-godišnju Zadranku koja je ostala bez novčanika i osobnih  isprava. U njezinu novčaniku bio je srećom, tek manji  novčani iznos.