Očitovanje Upravnog vijeća o ministrovu zahtjevu za Nakićevu smjenu u ponedjeljak

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Nakić
Vedran SITNICA

Upravno vijeće Opće bolnice Zadar, koje se u roku 30 dana mora očitovati o zahtjevu ministra zdravlja Rajka Ostojića za razrješenjem dr. Darija Nakića, ravnatelja zadarske Opće bolnice, po svemu sudeći to će učiniti u ponedjeljak u 13 sati. Četveročlano Upravno vijeće Opće bolnice Zadar koje treba razmotriti ministrov zahtjev za Nakićevom smjenom čine: predsjednica Grozdana Perić, dr. Josip Kraljić, dr. Damir Kasap i dr. Tomislav Vanjak.

Dr. Nakić, zadarsku bolnicu vodi od rujna 2009. godine. Prepucavanja na relaciji Ministarstvo zdravlja - Opća bolnica Zadar krenula su s početkom vladavine "Kukuriku koalicije", a kulminirala su krajem kolovoza kada je ministar Ostojić Nakićevu smjenu zatražio zbog navodnih nepravilnosti u poslovanju koje su pronašle inspekcije Ministarstva zdravlja i HZZO-a kada su "češljale" zadarsku bolnicu.

 Dr. Nakića inspekcije prozivaju zbog 11 nepravilnosti koje su pronašle u radu bolnice. Za ministra Ostojića riječ je o teškim nepravilnostima koje zahtijevaju smjenu ravnatelja bolnice, dok ih dr. Nakić naziva zamjerkama tehničke prirode.

 Dr. Nakić čeka da se Upravno vijeće Opće bolnice Zadar očituje o Ostojićevu zahtjevu za njegovu smjenu. Ako Upravno vijeće ne ispuni Ostojićev zahtjev, dakle ako ne smijeni ravnatelja dr. Nakića, nije isključeno da ministar sam to učini, a članove Upravnog vijeća kazneno prijavi. Kaznena prijava može značiti i novi izbor Upravnog vijeća, za što je zadužena Zadarska županija, koja je osnivač Opće bolnice Zadar. U tom slučaju zadarsku Opću bolnicu, koja je pred kolapsom, čeka reorganizacija, odnosno izbor novog vodstva.

Za početak, treba pričekati ponedjeljak i očitovanje Upravnog vijeća Opće bolnice Zadar o ministrovu zahtjevu za Nakićevu smjenu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno