Zrilić: Nadam se da država neće poremetiti naš stabilni sustav

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Stanje financija Zadarske županije je stabilno, a Županija je solventna i likvidna, kazala je na jučerašnjem kolegiju župana pročelnica Upravnog odjela za financije i proračun Bibijana Baričević. Proračun Zadarske županije za prvo polugodište 2014. godine ostvaren je u iznosu od 95 milijuna kuna, odnosno 42,3 posto od planiranih 224,9 milijuna kuna. Ostvareno je 81,5 milijuna kuna prihoda, a tu je i višak prihoda iz prethodne godine u iznosu od 13,5 milijuna kuna. Rashoda i izdataka bilo je 75,7 milijuna kune, a rezultat poslovanja za prvo polugodište je višak prihoda u iznosu od 5,8 milijuna kuna.

- Dobro smo planirali proračun i naši prihodi sukladni su planu, kazala je Baričević, istaknuvši kako su najznačajniji primici oni od poreza na dohodak. Župan Stipe Zrilić dodao je kako je Županija svoj proračun planirala realno te kako posluje stabilno, no brine ga što će se dogoditi s najavljenom poreznom reformom koja se neće dobro odraziti na županijski proračun.

- Oko te reforme imamo samo najave, a država je takve odluke dužna dostaviti tijekom lipnja. Sad je rujan, a mi nikakvih uputa nemamo, pa ne znamo ni što će se događati. Nadamo se samo da država neće poremetiti ovaj stabilni financijski sustav kojeg imamo, kazao je župan.

Na jučerašnjem kolegiju prihvaćeno je i županovo izvješće o polugodišnjem radu Županijske samouprave.

Željko Letinić izvijestio je o stanju riješenih predmeta na poslovima legalizacije na kojemu radi 79 ljudi.

- U ovom razdoblju riješeno je 4.900 predmeta, što je 800 predmeta mjesečno, a cilj nam je približiti se broju od 1.000 predmeta mjesečno, kazao je Letinić naglasivši da je Zadarska županija druga po broju riješenih predmeta.

Zavodu za javno zdravstvo koji se priprema za preseljenje u Polikliniku, dana je suglasnost za nabavu opreme, a riječ je o 21 digestoru (poseban uređaji za laboratorij) koji koštaju oko 1,4 milijuna kuna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno