Župan prigovorio Dunatovu jer nije pozvao novinare da se izbjegnu insinuacije?!

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Iako se znalo da će jučerašnja sjednica Turističkog vijeća županijske Turističke zajednice za neke biti opako "vruća", nitko nije ni slutio da bi takav vjetar mogao zapasti upravo privremenog šefa TZ-a, Ivu Dunatova.

Naime, tek što je sjednica počela, župan Stipe Zrilić odmah je Dunatovu prigovorio zašto sjednicu nije otvorio za novinare, jasno mu naznačivši i razlog:

- Pozivanjem medija izbjegle bi se insinuacije da sam ja imao svojega kandidata, da ste pozvali novinare sve bi bilo transparentnije - poručio je Zrilić Dunatovu, dodajući kako želi da ovaj iduću sjednicu otvori za javnost, a na ovoj nije izabran novi šef ili šefica županijskog TZ-a.

Vijeće će se opet sastati u ponedjeljak, 15. rujna, kada će se započeti sa testiranjem jedinih dvoje kandidata, odbnosno provjerom uvjeta za kojih u svojim molbama tvrde da ih ispunjavaju.

Po onome što je zasad navedeno u njima, kandidatkinja iz Zagreba, Mihaela Kadija, inače rodom iz Turnja, ima prednost kada je u pitanju iskustvo u turizmu, a to je glavni uvjet natječaja. Vijeće će je saslušati i vidjeti odgovaraju li njene reference funkciji direktora TZ. No zasad je, saznajemo od članova Vijeća, u prednosti u odnosu na drugog kandidata, Zorana Božića. Ovaj, naime, ima završen studij Kulture i turizma, međutim, nema potrebnog iskustva u turizmu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno