Prva generacija zdravstvenih gimnazijalaca (FOTOGALERIJA)

Slika korisnika admin
Autor: 
Fabio ŠIMIĆEV
Upravo jučer 24 učenika "slavnog" 1. C razreda pisalo je tzv. inicijalni test iz engleskog jezika

Iako je bila u pitanju "šala mala", njihova će imena  doista ostati upamćena i na neki će način ostati - "zlatnim" slovima  upisana u povijest zadarske Medicinske škole Ante Kuzmanića jer  oni su prvi učenici koji su se upisali u prvi razred zdravstvene gimnazije koja je zahvaljujući ravnatelju Davoru Vidakoviću i njegovom  timu, pokrenuta od ove nastavne godine.

Pogodak u sridu

Upravo jučer 24 učenika tog "slavnog" 1. C razreda pisalo je tzv.  inicijalni test iz engleskog jezika kod prof. Marije Perković kako bi  profesorica imala povratnu informaciju o tome s kakvim su znanjem iz jezika, došli iz osnovne škole.

Komentirali su kako test nije bio težak jer većina ih je iz osnovne  škole došla s odličnim i vrlo dobrim ocijenama i pri upisu u srednju školu prvi im je izbor bio upravo - zdravstvena gimnazija. Stoga  i ne čudi činjenica da su u vrijeme upisa, sva mjesta bila popunjena već nakon pola sata, a u rezredu je 16 djevojaka i osam mladića.

Karla Pavlović došla je iz Osnovne škole Petra Preradovića sa  svim peticama. Htjela je upisati jezičnu Gimnaziju Vladimira Nazora, ali joj je mama predložila zdravstvenu gimnaziju o kojoj je u  međuvremenu čula i čitala, a kako Karla već sada zna što hoće odmah se prijavila i kao super odlikašica bez problema - "upala".

- Jednog bih dana voljela studirati i završiti stomatologiju i to ortodonciju. Zdravstvena gimanzija bila je idealno rješenje i jako sam  zadovoljna. U razredu nas je malo, super smo ekipa, a i profesori su  super. Mislim da je ovo bio odličan izbor - zaključila je Karla.  Zadovoljstvo odabirom nije krio ni Frane Brkić. On je došao iz Osnovne  škole Zadarski otoci i jednog dana sebe vidi kao farmaceuta.

- Ovo je bio pogodak u sridu - rekao je simpatični Frane.

Monika Vojvodić u Zadar je doselila iz Tuzle u susjednoj BiH. Do  sada je samo ljeta provodila u Zadru, a sada joj je Zadar postao  drugi dom.

Stella Zrilić već ima i funkciju. Ona je naime, predsjednica prvog  razreda zdravstvene gimnazije, ali nema se namjeru "baviti politikom", već medicinom.

I tako je zadarska, jedina u Hrvatskoj uz osječku Medicinsku školu, dobila verifikaciju resornog Ministarstva za eksperimentalni  programa zdravstvene gimnazije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno