Ugostitelji se potrudili i spremili spizu za prste polizat'! (FOTOGALERIJA)

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ
Sudjelovalo je 13 ugostiteljskih objekata

Jučer je u okviru 8. Festivala smokava Zadar 2015. u restoranu Pet bunara održana Gastro smokva - prezentacija jela sa smokvama i smokvinim prerađevinama. Sudjelovalo je 13 ugostiteljskih objekata. Domaćin, restoran Pet bunara, predstavio se s telećim odrescima  punjenim skutom i suhim smokvama u janjećoj maramici, makaronima na prst s kandiranom teletinom i pekmezom Šinjorina smokva, tortom Šinjorina smokva, telećim odrescima sa smokvama i bijelim tartufom, raviolima Pet bunara sa škampima u umaku od pekmeza Šinjorina smokva i tartufa.

Smokve na sto načina

Burger bar je radio tortillu s pečenim povrćem i umakom od slanih  smokava te slidere s umakom od slanih smokava. Restoran Niko je radio samo slastice: pitu od smokava i krostatu od smokava. Restoran  Delfin je radio pašticadu sa smokvama i smokve u prošeku. Bazilika iz  Biograda na Moru prezentirala se s purećom galantinom sa smokvama,  slatkim okruglicama od smokava te purećim medaljonima s pijanim  smokvama.

Kozji sir s ciklom i začinskim biljem te pureći medaljoni sa smokvama i gljivama bili su na meniju restorana Mediteran, dok je iz restorana  Pašta i svašta stigla zapečena smokva na tostu s kozjim sirom, pancetom, orasima i domaćim medom. Restoran Sabunjar se predstavio s  četiri jela: čudom od smokava i oraha, krem tortom od smokava, svinjskim fileom u umaku od suhih smokava te hladnom teletinom sa  smokvama i pršutom. Restoran Kornat je za ovu priliku ponudio tunu u  sezamu sa smokvama i mini rajčicama, tartarski od orade, vlasca i  smokve, carpaccio od brancina i suhih smokava, dok su se u Atriju  odlučili za desert, crostatu od suhih smokava. Kroštula je radila išlere s  marmeladom od smokve te prho tijesto s marmeladom od smokve. Konoba Skoblar je radila okruglice od kravljeg sira sa smokvama, a konoba Na po ure šri lanka muffine, priješke bruschete, kualjske srdele i mama će bajadere.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno