KK ZADAR Zna se samo da se čeka centar

Slika korisnika valentinam
U posljednjoj fazi priprema pred početak sezone vijesti dolaze na kapaljku
Početak sezone ozbiljno kuca na vrata, a još uvijek se traži najbitniji igrač, onaj na poziciji centra, ali unatoč njihovom vidljivom htijenju po tom pitanju na Višnjiku se nisu još pomakli s mrtve točke
Zvonko KUCELIN
Momčad Zadra na humanitarnoj utakmici s Diadorom

Vijesti s Višnjika, bile dobre ili loše, do javnosti dolaze doslovno na kapaljku. Da nije bilo humanitarne utakmice protiv Diadore u Jazinama, vjerni navijači Zadra znali bi još i manje što znaju danas. Razloge toj škrtosti s informacijama treba tražiti u potpuno različitom PR menadžmentu (public relations – odnos s javnošću op.a.) od onoga kojeg je preferirao bivši trener Aramis Naglić kojem nije bio problem podijeliti svoje dojmove, kako s medijima tako i s običnim ljudima, bilo u dvorani ili na ulici. Kod slovenskog stručnjaka Aleša Pipana ipak je jedna savim druga priča, a ona se svodi na rad iza zatvorenih vrata. Želja je sigurno da se pripreme obavljaju u tišini i miru i bez mnogo upliva sa strane, ali sigurno ni informacijski vakuum koji vlada u klubu već praktički dva mjeseca nije taktika s kojom se može zadovoljiti i one koje taj klub najviše zanima, a to su navijači. U tom kontekstu "Kalelarga" priča i naklapa o novoj momčadi iako konkretno osim revijalne utakmice s Diadorom ne mogu na tu temu ništa konkretno ni reći. Početak sezone ozbiljno kuca na vrata, a još uvijek se traži najbitniji igrač, onaj na poziciji centra, ali unatoč njihovom vidljivom htijenju po tom pitanju na Višnjiku se nisu još pomakli s mrtve točke. Signal da će se nešto na tom planu ubrzo dogoditi jest i nedavna odluka Gradskog vijeća da se KK Zadru odobri dodatnih 2,5 milijuna kuna i tako poveća iznos koji Grad Zadar daje na godišnjoj bazi klubu, na sad već pristojnih 7,5 milijuna kuna. U toj pozitivnoj financijskoj razlici naći se i poneka kuna za novog centra kojeg toliko željno svi iščekuju, no pitanje je kad i centar dođe kad će se sve Pipanove kockice u mozaiku posložiti. Jer objektivna je stvarnost da se od početka kasni kako sa dolaskom trenera, tako sa pripremama, a na kraju i sa akvizicijama. Najbolji primjer je tek nedavni dolazak Marija Littlea koji je vidno nepripremljen nakon što je mjesec dana samo odmarao završivši svoju dugu sezonu tek početkom kolovoza u Venecueli. Slična situacija se može očekivati s tim još uvijek nepoznatim pojačanjem na poziciji 4 ili 5 kojem će trebati sigurno mjesec dana da se adaptira i aklimatizira na novu sredinu. A vrijeme nije saveznik Zadranima koje već za 10 dana očekuje službeni početak sezone kada u Laktašima igraju protiv Cedevite u četvrtfinalu Superkupa ABA lige. Sedam dana kasnije slijedi i prvi nastup u ABA ligi gdje idu u goste uvijek neugodnom FMP-u. Do Superkupa koji je na rasporedu od 20. do 23. rujna Zadar nastupa ovaj vikend na pripremnom turniru Pro Stars u francuskom Angersu gdje će u skupini igrati protiv francuskih prvoligaša Strasbourga i Nanterrea, a ovisno o plasmanu križat će se u razigravanju za pozicije sa jednim od tri kluba iz druge skupine koju čine Avellino, Le Mans i Cholet.

Ante Gospić četvrto pojačanje

Dvadesetosmogodišnji Zadranin Ante Gospić (203 cm) četvrto je ovosezonsko pojačanje za klub s Višnjika nakon dolaska Marija Littlea, Petra Marića i Malcolma Granta. Posljednja stanica ovog krilnog centra bila je njemačka druga liga gdje je drugi dio prošle sezone nastupao za u Koln Rhein Starse. Do odlaska u Koln bio je član Cibone, a prije toga je nastupao za Zabok. Inače je epizoda u Zaboku za njega bio prvi košarkaški angažman u Hrvatskoj, jer je nakon završetka studiranja na američkom sveučilištu Flagler igrao još u Španjolskoj i Danskoj.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno