Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

MARIN ČILIĆ Uz domaću publiku do pobjede!

12.09.2018. 12:00
MARIN ČILIĆ Uz domaću publiku do pobjede!


Od svih hrvatskih tenisača koji su stigli u Zadar na susret polufinala Svjetske skupine Davis Cupa protiv SAD-a Marin Čilić se najduže zadržao u New Yorku. Na US Openu je došao do četvrtfinala, pa je stoga i posljednji stigao u Zadar, na pripreme za okršaj koji će predstojećeg vikenda biti središnji sportski događaj. Koliko je aktualan problem s prilagodbom na vremensku razliku?
– Nije baš jednostavno. Malo teže ide, ali u redu je, bit će dovoljno vremena do petka. U Zadru uživamo, stvarno su nam uvjeti savršeni, a vrijeme perfektno. Teren za sada izgleda dosta dobro, a vjerujem da će prema kraju tjedna biti još bolji. Tribine su savršene i očekujem veliki spektakl za vikend – kaže Marin.
Nije mnogo nedostajalo da na US Openu Marin Čilić ode i dalje od četvrtfinala, jer je, među ostalim, protiv Japanca Nishikorija imao set i break prednosti. Govoreći o formi s kojom je stigao s američke turneje rekao je:
– Bio je dosta solidan US Open. Istina, oscilirao sam tijekom turnira, nisam pronalazio pravu formu kao i na turnirima u Cincinnatiju i Torontu, gdje sam ipak odigrao za nijansu bolje. Imao sam šansu i za više od četvrtfinala u New Yorku, nisam to iskoristio, ali sam zadržao konstantu s rezultatima i napravio dobru zalihu bodova, što će mi sigurno pomoći za ostatak sezone. Ovdje ću imati još nekoliko dana za trening, da namjestim neke stvari koje možda nisu toliko dobro funkcionirale u Americi. Pripremit ću se maksimalno, pred nama je susret velikog značenja, u koji ulazimo veoma motivirano. To je još jedna mogućnost da uđemo u finale Davis Cupa, a to bi bio stvarno nevjerojatan pothvat.
Američka ekipa stigla je u vrlo jakom sastavu, iako nema prvog reketa Johna Isnera. Što se od Amerikanaca može očekivati u pojedinačnim mečevima u petak?
– John Isner je otkazao zbog obiteljskih razloga, ali još uvijek imaju sjajnu ekipu. Jack Sock, Steve Johnson, Sam Querrey i Frances Tiafoe su odlični igrači. Mogu miksati ekipu na razne načine, iako su Sock i Querrey najbolji i najopasniji igrači. Vidjet ćemo s čime će izaći u petak. Bit će zanimljivo kako će reagirati za parove, jer Sock i Bryan su osvojili i Wimbledon i US Open. Sigurno će se uzdati u taj par. Sve će se znati u četvrtak na izvlačenju, jer s Jimom Courierom i njegovim željama se nikad ne zna. Što se tiče nas, mislim da smo u pojedinačnim mečevima u petak blagi favoriti, jer igramo kod kuće i na zemlji, gdje vjerujem da smo bolji. S druge strane, Sock mi je zadavao dosta problema ranije, izgubio sam u sva tri meča koje smo igrali. Ipak, vjerujem da uz domaću publiku možemo doći do pobjede – rekao je Marin.
Prvog dana, u petak, program će početi u 11 sati, a tko će igrati i po kojem rasporedu bit će poznato nakon izvlačenja koje je predviđeno u četvrtak u 11:30 kod crkve sv. Donata.