Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zadarske mažoretkinje vratile se iz Srbije sa srebrom

12.09.2018. 10:07
Zadarske mažoretkinje vratile se iz Srbije sa srebrom


Članice Udruge Zadarske mažoretkinje i sekcije Mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana vratile su se s Europskog prvenstva iz Srbije, koje je od 6. do 9. rujna održano u Sokobanji, s jednim srebrom u neformaciji seniorki solo dok su zapažene rezultate ostvarile i u formacijskom obliku te neformaciji juniorki.
Zadarske mažoretkinje osvojile su tako po bodovima šesto mjesto u Europi u formacijskom obliku, dok su u zlatnoj sredini bile u neformaciji juniorki Veronika Dijan iz Sukošana te duo Iva Vrkić i Viktorija Skoko. Najveći uspjeh ostvarila je u neformaciji seniorki solo Anđela Perin, dugogodišnja članica sekcije Mažoretkinja otoka Ugljana i Pašmana koja se mažoret plesom bavi već jedanaest godina, a koja je osvojila drugo mjesto, odnosno srebrnu medalju.
-Jako smo sretni i zadovoljni s osvojenim rezultatima na ovom Europskom prvenstvu. Konkurencija je bila velika, natjecalo se oko 15 zemalja i 1000 mažoretkinja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Češke, Rumunjske, Srbije, Crne Gore, Austrije, Francuske, Poljske, Rusije itd. Atmosfera na samom natjecanju bila je vrlo pozitivna, međusobno smo se družili i bili smo jako lijepo primljeni, rekla je predsjednica Udruge Zadarske mažoretkinje Željka Vitlov.
Na natjecanju su sudili međunarodni suci iz Rumunjske, Hrvatske, Francuske, Bosne i Hercegovine i Republike Češke.
Odlazak zadarskih mažoretkinja na Europsko prvenstvo podržali su Općina Preko, Općina Kali, Grad Zadar, Zadarska županija, turističke zajednice Sukošan i Zadar te obrt Eva. Vitlov se na podršci radu Udruge zahvalila i Izabeli Bobić s otoka Pašmana te Bernardi Klarin s otoka Ugljana, Općini Pašman, kao i svima ostalima koji su prepoznali njihov rad i veliku motivaciju.
Zadarske mažoretkinje uskoro upisuju i nove članove, a upisi i audicije održavat će se u listopadu za sve djevojčice i djevojke od 6 do 18 godina o čemu će javnost obavijestiti putem medija, te plakatima i obavijestima, a za sve informacije možete se obratiti i na kontakt broj trenerice i predsjednice udruge Željke Vitlov 091 593 9677.