Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Invalidska kolica po cijeni jednog sendviča

12.09.2020. 11:15


Novčanik za 10 kuna, mobitel za 100 ili vanbrodski motor za 3.000 kuna samo su neke od stvari koje su se jučer mogle kupiti na javnoj dražbi pronađenih i izgubljenih stvari u dvorištu Policijske uprave zadarske.
Stvari koje se pronađu, a nitko ih ne traži i nisu predmet nekog sudskog spora, u prostorijama Policije zauzimaju mjesto, a na ovaj način za malo novca netko im vrati svrhu. Ono što se ne proda, ako je u lošem stanju, ide na uništenje.
Od jutra je na dražbi bilo mnoštvo zainteresiranih, ali su ulazili u manjim grupama zbog epidemioloških mjera, te obavezno s maskama na licu, iako je sve bilo na otvorenom.
Neki su komentirali da nije dobar izbor, a neki su otišli s desetak mobitela u rukama.
Jedan od kupaca, Goran Burazer, je jučer, primjerice, prvi put bio na policijskoj dražbi i bio je zadovoljan kako je tržio.
– Kupio sam novčanik, mobitel i tablet, za njih ćemo još vidjeti kakvi su kad se upale, ali kupio sam još i invalidska kolica za samo 20 kuna. Za taj novac sam mogao pojesti jedan sendvič, a kupio sam veliku stvar. Nisu možda u nekom odličnom stanju, ali neka se nađu ako zatrebaju mojoj mami koja sve teže hoda, kazao je Goran dok je čekao u redu za plaćanje.
Cijene kolica, bicikala, mobitela, novčanika, torbi formiralo je posebno povjerenstvo, a najskuplji je vanbrodski motor od 3.000 kuna koji se mogao pogledati u garaži PU zadarske.
Zanimljivo bi bilo čuti kako su se neke od ovih stvari uopće izgubile, ali teško je znati kad oni koji su ih izgubili nisu nikad došli po njih.
Marinka Čulina, voditeljica pisarnice PU zadarske u sklopu koje se nalazi i nalazni ured, pojasnila je proceduru u slučaju pronađenih novčanika.
– Na dražbi ima jako puno novčanika, najčešće ih izgube strani državljani koji ovdje ljetuju. Ukoliko su u novčaniku dokumenti, obavijestimo vlasnika da može doći po svoj novčanik. Godinu dana novčanik bude pohranjen u nalaznom uredu. Ukoliko je u novčaniku bilo novca, nakon isteka od godinu dana, novac se uplaćuje u državni proračun, kazala je Čulina.