Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Ivan Šimurina: Odmah ću kazati da se u Split ne idemo braniti

12.09.2020. 09:03


U 3. kolu Treće HNL jug Hrvatski vetez Posedarje gostuje danas u Parku mladeži. Početak tog dvoboja predviđen je u 16.30 sati. Posedarci su u prva dva kola osvojili jedan bod i to u prošlom tjednu kada su na svom travnjaku odigrali 1:1 sa OSK-om, dok su u 1. kolu u gostima poraženi od Hrvaca (2:0). S druge strane Split je iznenađujuće loše krenuo u ovu sezonu. Najprije su na svom travnjaku poraženi od Zagore (1:3), da bi u prošlom kolu pljusku doživjeli u Biogradu na Moru gdje ih je Primorac glatko pobijedio 2:0.Za očekivati je da će Splićani učiniti sve da se izvuku iz neugodne situacije, ali s druge strane njihova nervoza i imperativ Posedarcima daje priliku da ih iznenade u Parku mladeži. Ivan Šimurina, bivši igrač Zadra, a danas pomoćni trener HV Posedarja dao nam je kratki osvrt na prethodna dva kola i najavio gostovanje kod Splita.
– Moglo je biti bolje što se tiče početka sezone, ali i gore – kazivao nam je jučer Šimurina.
– Nismo toliko nezadovoljni učinkom u ova dva kola. Istini za volju jedan bod nije puno, ali treba uzeti u obzir da smo mi novi trećeligaš i treba će malo vremena za potpunu prilagodbu. Osjetio se grč u našoj igri pogotovo u domaćoj utakmici s OSK-om. Međutim, nema koristi od gledanja unatrag, uočili smo pogreške i sada ih treba svesti na minimum.
Šimurina smatra da ova momčad ima kvalitetu ravnopravno se nositi s ostalima u Trećoj HNL jug.
– Vjerujemo u kvalitetu našeg igračkog kadra. Imamo kvalitetnog trenera koji sve to zna posložiti i vjerujem kako ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji. Odlično radimo već dva mjeseca i siguran sam da će se to vidjeti, kako na našoj igri, tako i na rezultatima.
Posedarce danas očekuje teško gostovanje kod bivšeg prvoligaša Splita.
– Odmah mogu kazati da se u Split ne idemo braniti. Nećemo srljati, ali isto tako od prve minute moramo biti odlučni i koncentrirani kako bi domaćinima pokazali da smo došli po pozitivan rezultat. Naš trener Kristijan Tuta sigurno će složiti pravu taktiku kako bi se suprotstavili domaćinima. Split nije najbolje krenuo u ovu sezonu. Doživjeli su poraz od Zagore i biogradskog Primorca. Imaju mladu momčad s dva iskusna prvoligaška igrača, Tomičićem i Kapetanovićem koji u svakom trenutku mogu riješiti pitanje pobjednika. Sigurno su nervozni zbog dva poraza i pokuša će se iskupiti pobjedom protiv nas. Imaju imperativ pobjede i to stvara nervozu koju ćemo pokušati iskoristiti u našu korist. Od prve do zadnje minute moramo dati sve od sebe kako bi se iz Parka mladeži vratili s pozitivnim rezultatom – kazao je na kraju razgovora Ivan Šimurina


TREĆA HNL JUG
3. kolo, danas, 16.30: Split – Hrvatski vitez Posedarje, Hrvace – Vodice, Jadran LP – Zagora, Zmaj (M) – Neretva. Sutra, 16.30: Kamen – Primorac (B), Urania – Uskok. !4. rujna: Neretvanac – Zmaj (B), OSK – Sloga.


»Vjerujemo u kvalitetu našeg igračkog kadra. Imamo kvalitetnog trenera koji sve to zna posložiti i vjerujem kako ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji
Ivan Šimurina