Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Nakon Jukića i Zelanta, potpisao i Marino Šarlija

12.09.2020. 09:58


Možda nisu u samoj srži javnosti, no čelni ljudi Košarkaškog kluba Sonik-Puntamika u »prijelaznom roku« napravili su dobar posao. Nakon što su potpisali trenera Hrvoje Vlašića, doveli su niz igrača, zadnje dva potpisa potpuno su pojačali reket zadarskog prvoligaša. Naime, prvo je objavljeno da se vratio Josip Jukić (doduše na otvoren ugovor), a nakon toga se vratio i Marino Šarlija te su Puntamičani postali vrlo jaki pod koševima. U konačnici je Sonik-Puntamika postala vrlo jaka i ozbiljna momčad koja će igrati važnu ulogu u HT Premijer ligi. Tridesetjednogodišnji centar karijeru je započeo u Zadru s kojim je u svojoj prvoj seniorskoj sezoni osvojio naslov prvaka države. Sljedeći klub bila je upravo Puntamika, tada s prefiksom Borik, u kojoj se zadržao dvije sezone. Prelazi u Đuru Đakovića iz Slavonskog Broda, a potom u Kumanovo. Nakon toga igrao je za mađarski Panon, Zagreb, austrijski Fürstenfeld Panthers pa mađarski PVSK-a, Zabok i austrijski Kapfenberg s kojim osvaja naslov državnog prvaka. Početkom prošle sezone se ozlijedio. Nakon oporavka vratio se treninzima. Već neko vrijeme radi s kondicijskim trenerom Josipom Milišom te s nestrpljenjem očekuje povratak na parket u dresu Sonik Puntamike
Šarlijinim potpisom momčad zadarskog premijerligaša je kompletirana.
– Nadamo se sezoni bez puno teškoća u funkcioniranju domaćih natjecanja u kojima sudjelujemo, ali i općenito natjecanjima na regionalnoj i europskoj sceni. To je osnovni cilj, vjerujem ne samo nas, nego i svih klubova. Rezultatski želimo održati kontinuitet igranja u Premijer ligi. Roster je popunjen, imamo nekoliko igrača na zalasku karijere koji bi svojim iskustvom trebali pomoći našoj mladosti da se pokaže i dokaže na ovoj razini natjecanja, rekao je predsjednik Sonik Puntamike Mirko Jošić.
Dan ranije iz kluba je stigla obavijest da je i Josip Jukić se za rođendan počastio novim ugovorom sa »zelenima«, a potvrđen je i dolazak 19-godišnjeg Dominika Zelanta koji je na pripremnim utakmicama potvrdio potencijal. Jukić se u svom ‘prvom mandatu’ u dresu Puntamičana promovirao u stožernog igrača čemu svjedoče i brojke – 15 poena i 10 skokova po utakmici. Uslijedio je odlazak u belgijski Basic Fit Brussels u kojem je nastavio s odličnim izdanjima (10 poena i 6 skokova po utakmici). Prije ova dva kluba igrao je za matični Split. Da će biti igrač od kojeg će momčad i trener Vlašić imati velike koristi pokazao je na prekjučerašnjoj utakmici protiv Alkara u kojoj je donio preokret te s 19 poena bio drugi strijelac Sonika.
– Jukić je rasteretio Cvitkovića i pokazao da nam je baš trebao takav igrač iako će biti na otvorenom ugovoru. Korektna nam je bila i vanjska linija s Runjićem i Rašićem. Trenutačno smo na nekom putu, idemo tamo gdje smo i zacrtali te nam ostaje do početka prvenstva odraditi korekciju i naravno, dizati se u sportskoj formi – kazao je Vlašić za Jukića.
Jukić i Zelanto predstavljaju značajna pojačanje momčadi Hrvoja Vlašića na centarskim pozicijama na kojima se u pripremni utakmicama posebno istaknuo Tomislav Cvitković, a ukazano povjerenje trenera vrlo dobro iskoristio i 19-godišnji izdanak Sonikove škole košarke Šime Keserović. Podsjetimo, prije zadnjih dolazaka, u Sonik Puntamiku su stigli trener Hrvoje Vlašić te igrači Marin Vručinić, Lovre Runjić, Sandro Rašić i Jakov Vladović.


Remi s Alkarom
Košarkaši Sonik-Puntamike u dva dana odigrali su dvije utakmice sa sinjskim Alkarom. Prvo su slavili sa 90:76 u svojim Jazinama, da bi sinoć Sinjani imali priliku za revanš na svom terenu. I nakon 40 minuta pobjednik nije bio riješen. Rezultat je bio 92:92, ali nije se otišlo u produžetke, jer je završio termin u dvorani u Sinju. Tako se košarkaška utakmica završila – remijem.