Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Splitska »generalka« na kraju pripremnog dijela

12.09.2020. 10:52


Pred košarkašima Zadra je danas na splitskim Gripama u 17 sati uistinu prava »generalka« pred početak sezone u HT Premijer ligi. Točno sedam dana je ostalo do 1. kola, kad na Višnjik stiže Šibenka i u svlačionici Zadra se sigurno nestrpljivo iščekuje taj trenutak kad će i službeno krenuti nova sezona, pa makar to zasad bilo samo u domaćem prvenstvu.


Boykins »unutra«
Dosad su momci s Višnjika odigrali četiri pripremne utakmice nakon kojih su svaki put s terena odlazili kao pobjednici, a s pobjedničkim gardom sigurno se želi zaključiti pripremni dio iako će trener Zadra istaknuti da rezultat u ovakvim pripremnim susretima nije nikako u prvom planu.
– Zadnja nam je pripremna utakmica koju ćemo iskoristiti da još nešto isprobamo. Pripremne utakmice, kao što i sami naziv govori, služe za isprobavanje nekih stvari kako bi što spremniji dočekali početak sezone i mislim da smo većinu tih utakmica dosad dobro iskoristili. Split je jedan dobar protivnik, po mjeri u ovom trenutku i vidjet ćemo. Rezultat nije u prvom planu kao što nije bio ni u prethodnim pripremnim ogledima – kazao je Mršić potvrdivši da pred gostovanje na Gripama ima sve igrače na raspolaganju, što znači da je i Jacobi Booykins ponovno »unutra« nakon problema s leđima. Idealna je to prilika da se disperzira minutaža na sve raspoložive igrače što je bio slučaj i dosad.


Odlična energija
– Svi će igrati, pokušat ćemo rasporediti minutažu. Nismo nijednog igrača previše »zakiselili« jer su svi dobili svojih 20-ak minuta u prosjeku, osim Gilberta koji je imao malo veću minutažu – istakno je strateg Zadra koji je u toj raspodjeli minutaže u prvoj utakmici protiv Splita ugodno iznenadio sve navijače Zadra udijelivši mladom Duji Brali čak 22 minute na parketu, a uz to je Brala imao i ulogu startera. Uzvratio mu je mladi reprezentativac Hrvatske sa solidnom izvedbom, posebno u obrani. Uz to je uspio ubaciti pet poena, uhvatiti četiri lopte i upisati po dvije asistencije i ukradene lopte. Poticaj je to kojeg mladim zadarskim igračima nisu dosad pružali Mršićevi prethodnici Danijel Jusup i Ante Nazor.
– Dobro smo odigrali prvu utakmicu protiv Splita i mislim da ćemo biti još i bolji nakon par dana treninga uoči ove druge prijateljske utakmice. Odlično treniramo ovih dana, energija je odlična i svi dajemo sve od sebe dok smo na treningu. Imamo odličnu ekipu i nadamo se najboljem danas. Trener Mršić mi je dao priliku, a ja ću napraviti sve što se traži od mene, od zalaganja preko obrane do tranzicije – rekao je Brala, presretan zbog ukazane prilike koju će vjerujemo dobiti i danas na splitskim Gripama.




»Pripremne utakmice, kao što i sami naziv govori, služe za isprobavanje nekih stvari kako bi što spremniji dočekali početak sezone i mislim da smo većinu tih utakmica dosad dobro iskoristili
Veljko Mršić


22
minute dobio je Duje Brala u pripremnoj utakmici protiv Splita ostvarivši učinak od pet poena, četiri skoka, dvije asistencije i dvije ukradene lopte