Trio Lur večeras u zadarskoj katedrali

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika gsimunov
Nastavlja se program trećeg izdanja Zadar Organ Festivala
Kako se Trio Lur zalaže za izvođenje skladbi suvremenih hrvatskih skladatelja, tako će se na njihovom programu večeras naći čak pet naslova s potpisom Hrvata. Riječ je o impresionističkim skladateljima – Dori Pejačević i Blagoju Bersi – te mlađim hrvatskim kolegama Anđelku Klobučaru, Ivanu Josipu Skenderu i Ivanu Božičeviću
Zadar Organ festival
Trenutačne članice Trija Lur su sopranistica Monika Cerovčec, flautistica Lucija Petrač i orguljašica Ursa Ljuban

Zadar Organ Festival ugostit će večeras tri renomirane hrvatske glazbenice okupljene u Trio Lur. Koncert će se održati u katedrali sv. Stošije s početkom u 20 sati.
Trio Lur osnovan je 2011. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u sklopu kolegija komorne glazbe pod vodstvom Ljerke Očić. Trenutačne članice Trija su sopranistica Monika Cerovčec, flautistica Lucija Petrač i orguljašica Ursa Ljuban. Kroz svoj su rad, druženje i glazbu pronašle zajednički interes za komornu glazbu pretežito baroknog razdoblja, ali njihova se glazbena radoznalost proteže i do repertoara kasnijih razdoblja.
Kako se Trio Lur zalaže za izvođenje skladbi suvremenih hrvatskih skladatelja, tako će se na njihovom programu večeras naći čak pet naslova s potpisom Hrvata. Riječ je o impresionističkim skladateljima – Dori Pejačević i Blagoju Bersi – te mlađim hrvatskim kolegama Anđelku Klobučaru, Ivanu Josipu Skenderu i Ivanu Božičeviću.
Osim Hrvata, na programu Trija Lur nalaze se ulomci iz Vivaldijeva moteta Nisi Dominus, Mozartov psalam Laudate Dominus i skladba Slavuj Léa Delibesa, a uz njih, zadarska će publika moći poslušati i jednu ariju iz pera velikog francuskog filozofa prosvjetiteljstva, Jean-Jacquesa Rousseaua.
Krajem 2020. godine, Trio Lur izdao je svoj prvi nosač zvuka s naslovom Cor mundum (prev. Čisto srce) u nakladi izdavačke kuće Cantus. Na nosaču zvuka nalazi se i Vokaliza Ante Knešaureka zbog koje je Trio nominiran za diskografsku nagradu Porin u kategoriji za najbolju skladbu klasične glazbe. Nedjeljni program Zadar Organ Festivala na svojevrsni je način i promocija samog nosača zvuka, a skladbe koje ćemo slušati pažljivo su odabrani dragulji desetogodišnjeg djelovanja Trija Lur.
Ulaz na koncert je besplatan, odnosno na bazi donacije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)