Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Likovno stvaralaštvo kao put resocijalizacije

Autor:

11.10.2008. 22:00
Likovno stvaralaštvo kao put resocijalizacije

Foto: Sebastian GOVORČIN



S ponosom želim reći da su u središtu ovog zbivanja naši pacijenti, koji nam daju snage da radimo još predanije te da im pomažemo. Događaji poput ovog dokaz su koliko se puno radi na razbijanju one stigme koja redovito prati našeg pacijenta, a osobito u sredini u kojoj živi, kazala je dr. Čveljo
U povodu Svjetskog dana mentalnog zdravlja koji je obilježen u petak, u Gradskoj knjižnici je upriličeno otvaranje Izložbe radova resocijalizacijske grupe Caritasa i Opće bolnice Zadar. Budući da su organizatori ovog događaja Caritas Zadarske nadbiskupije i Odjel psihijatrije Opće bolnice Zadar, izložbu su i službeno otvorili predstavnici spomenutih ustanova, odnosno Mladen Klanac, voditelj obiteljskog savjetovališta u Caritasu i dr. Palmira Čveljo s Odjela psihijatrije Opće bolnice Zadar.
Ovom je prigodom među ostalim napomenuto kako se Svjetski dan mentalnog zdravlja, kojemu je cilj skretanje pozornosti šire javnosti na važnost mentalnog zdravlja, obilježava od 1992. godine, a treću godinu za redom organizatori te brojni pacijenti i štićenici okupljaju se u prostorima Gradske knjižnice Zadar.
– Zaista smo ponosni i radosni što na ovako lijep način ponovno možemo obilježiti ovaj dan i što među brojnim programima Caritasa i program resocijalizacije iz godine u godinu živi. U cilju nam je da se svi naši štićenici, polaznici programa, što brže i lakše resocijaliziraju, kazao je Klanac, napomenuvši kako se iskreno nada da će i ubuduće imati punu pomoć gradskih ustanova, uz koju će u konačnici i dostići svoj prvotni cilj.
Izrazivši zadovoljstvo ovim ponovnim okupljanjem nazočnima se u ime zadarske Opće bolnice obratila i dr. Čveljo.
– S ponosom želim reći da su u središtu ovog zbivanja naši pacijenti, koji nam daju snage da radimo još predanije te da im pomažemo. Događaji poput ovog dokaz su koliko se puno radi na razbijanju one stigme koja redovito prati našeg pacijenta, a osobito u sredini u kojoj živi, kazala je dr. Čveljo, nakon čega je zbor Caritasa nastavio s veselim programom otpjevavši nekoliko pjesama koje su pripremili samo za ovu priliku.
Okupljeni su druženje nastavili i nakon prigodnih govora i to uz pjesmu zbora Caritasa i prigodni domjenak.
Izložba radova štićenika Caritasa je prodajnog karaktera, a bit će otvorena do 18. listopada.