Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Mala morska sirena

Autor: Nikola Markulin

11.10.2008. 22:00
Mala morska sirena

Foto: Filip BRALA



U petak su kao gosti Kazališta lutaka Zadar i kao lijep dar zadarskim mališanima, ali i ostalim ljubiteljima lutkarskog teatra, u crkvi svetog Dominika nastupili članovi Bratislavskog lutkarskog kazališta sa svojom predstavom „Mala morska sirena/The little Mermaid”.
Ovu glazbenu lutkarsku predstavu nastalu adaptacijom čuvene bajke Hansa Christiana Anedersena režiaro je Dusan Stauder. Stihove je napisao Zoro Laurinc, glazbu uredio Rastislav Dubovsky, scenografiju, lutke i kostime osmislili su Roman Anderle i Barbora Jakubkova, videoanimaciju Martin Hanschild u suradnji s „High school of Scenic Art Bratislava”, a koreografiju Sarka Ondrisova.
Upečatljivost ovoj lutkarskoj adaptaciji „Male morske sirene” dalo je obilno korištenje najsuvremenije tehnologije u oblikovanju scene, odnosno u njenoj zvučnoj i, posebice, u vizualnoj percepciji. Tako je klasični lutkarski element u ovoj predstavi ravnopravnog „konkurenta” imao u videoanimaciji, a valja spomenuti i korištenje djela velikog Antonina Dvorzaka u glazbenoj podlozi.