Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Svi se željeli dokazati Datkoviću

Autor: Ivica Gjergja

11.10.2008. 22:00
Svi se željeli dokazati Datkoviću

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Neigranjem tri važna igrača oslabljeni Zemuničani ni u čemu nisu mogli parirati razigranim Zadranima, posebno u trkačkom dijelu, kao i u realizaciji. Imali su domaćini i tu nesreću što su na drugoj strani terena imali igrače željne dokazivanja Ivici Datkoviću, novom treneru. Zadrani su istrčali bez ozlijeđnih Suraća, Župana i Batura, a Puljić i Pletikosić završli su na klupi, čemu razlog može biti taj što obojica zbog tri žuta kartona neće moći nastupiti protiv Zagreba. Domaćini su se brzo predali, ušli su u mlin Zadra iz kojeg više nije bilo povratka.
Golijada gostiju počela je u sedmoj minuti kada je Jure Šestan napravio prekršaj na Raši na 17 metara od gola vratara Krnčevića. Slobodan udarac majstorski je izveo Tomasov koji je uzeo kratak zalet, obrambeni zid domaćih je skočio, a Tomasov je uputio nisku loptu koja je prošla ispod zemuničkog zida i završila u lijevom kutu. Nije se dugo čekalo na 0:2, nakon dobre akcije napadačkog reda točku na “i” stavio je Terkeš.
Inače, Terkeš se dobro kretao, tražio je igru, bilo ga je svagdje, malo na lijevoj malo na desnoj strani napada. Nije Terkeš mislio samo na svoju realizaciju, u nizu akcija pokazao se i kao dobar asistent. Upravo su Terkeš, Tomasov i Rašo bili konstantna opasnost za gol Zemunika. Tomasova Zemuničani nikako nisu uspijevali “pročitati”, dok je Rašo imao dobru suradnju s Bilaverom, koji je nekoliko puta dobro prošao desnom stranom. Tako je bilo i u 41. minuti kada je Bilaver pronašao slobodnog Tomasova, a ovaj zabija za 4:0. I u drugom poluvremenu, iako u izmijenjenom sastavu, Zadrani su držali isti ritam, sve do konačnih 8:0, a posebno lijep bio je pogodak Sladojevića u 70. minuti, koji prethodno nije iskoristio dvije šanse.
Zemunik je najbliži pogotku bio nakon slobodnog udarca Luke Buljata u 38. minuti, a vrijedi istaknuti i pokušaj Davora Fabijana u 57. minuti kada je sve dobro napravio, ali je u završnici akcije pucao preko gola.
 


 ZEMUNIK – ZADAR 0:8


ZEMUNIK – Igralište Lužine. Gledatelja 150. Sudac: Branimir Milačić (Biograd n/M). Pomoćnici: Zoran Žilić (Škabrnja) i Ivan Števanja (Glavica). Strijelci: 0:1 Tomasov (9′), 0:2 Terkeš (10′), 0:3 Rašo (37′), 0:4 Tomasov (41′), 0:5 Rašo (54′), 0:6 Sladojević (62′), 0:7 Pletikosić (70′), 0:8 Mitrović (76′).




ZEMUNIK: M. Krnčević, J. Šestan, Alvir, M. Marušić, Paleka, A. Šestan, Biloglav, Dr. Fabijan, Buljat, R. Šestan, Bilosnić. Još su igrali: A. Marušić, Radović, Da. Fabijan, Šarić, N. Krnčević, Baždarić. Trener: Milivoj Krnčević.


ZADAR: Vuković, Bilaver, Gregov, Batkoski, Parmaković, Šiklić, Milin, Ljubičić, Tomasov, Rašo, Terkeš. Još su igrali: Ježina, Modrić, Mišlov, Pletikosić, Puljić, Mitrović, Maruna, Matanović, Kruneš, Sladojević. Trener: Ivica Datković.


 


 DATKOVIĆ: SVE USMJERENO NA ZAGREB


– Zadovoljan sam, ovo je moja prva utakmica i bez obzira što Zemunik ne može biti pokazatelj naše vrijednosti, činjenica je da smo u utakmicu ušli ozbiljno, disciplinirano i borbeno i tako treba biti u svakoj utakmici. Dao sam priliku svim igračima i vidio sam da Zadar ima dobar igrački kadar koji u nekim segmentima treba još malo doraditi. Koliko će koji igrač napredovati ne ovisi o meni nego o njima samima, odnosno koliko će prihavtiti moje sugestije kao trenera. Sve što smo radili do sada i što će ćemo raditi sljedeći tjedan, koji uključuje i utakmicu u Novigradu, usmjereno je na što bolju pripremu za utakmicu sa Zagrebom.