Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Uskoku trećina medalja!

Autor: Zrinka Grancarić

11.10.2008. 22:00
Uskoku trećina medalja!

Foto: Filip BRALA



Od 36 odličja, podijeljenih u Zadru na Otvorenom prvenstvu Hrvatske za olimpijske klase, 13 ih je ostalo u Zadru, od toga 12 u Uskoku i jedna je otišla u Sveti Krševan. Ukratko, svi zadarski jedriličari koji su nastupili uzeli su najmanje jedno odličje, a neki i dva, za seniorsku i juniorsku konkurenciju.
Malo je reći da je ovo golem uspjeh zadarskog jedrenja, rekordni broj odličja za Zadar, a Uskok će sasvim sigurno i četvrtu godinu zaredom biti najuspješniji hrvatski klub po broju osvojenih državnih odličja. Jučer, zadnjeg dana prvenstva, odjedren je posljednji, sedmi plov, ponovno po laganom sjeverozapadnjaku koji je pratio cijelu regatu.
Uskoci su se nekako najviše radovali odličjima osvojenima u klasi Laser Radial, u kojoj su njihove uspješne juniorke zajedrile praktički prvi put, i odmah osvojile odličja i u seniorskoj konkurenciji. Matea Senkić je seniorska viceprvakinja Hrvatske i juniorska prvakinja, Kasiji Kurtin pripala je seniorska bronca i juniorsko srebro. I dok je Matea od prvog dana regate dala nagovijestiti da će se boriti za sami vrh, Kasia je napredovala iz dana u dan i u zadnja tri plova nadmudrila puno iskusniju i šest godina stariju Geu Barbić (Vega, Pula). Seniorska prvakinja Hrvatske je Tina Mihelić (Galeb, Kostrena), a seniorski prvak ove klase je Juraj Divjakinja (Opatija).
Uskoci su, očekivano, sva odličja pokupili u 470: 1. Enia Ninčević/Romana Župan, 2. Pavle Kostov/Petar Cupać, 3. Lovre Ivanov/Marko Carić. U klasi Laser u konkurenciji veterana kući su također ostala sva tri odličja: 1. Miro Magašić, 2. Marin Milardović, 3. Darko Mičić. Žetvi Uskoka pridružio se i Mihovil Fantela iz Svetog Krševana, koji je osvojio brončanu medalju na dasci. Prvak Hrvatske u klasi Finn je Ivan Kljaković Gašpić (Zenta, Split), u RS:X Luka Mratović (Mornar, Split), u Zvijezdi Mate Arapov i Ognjen Uljević (Mornar), u Laseru Tonči Stipanović (Mornar).