Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Ikić oslobođen optužbi za pokušaj ubojstva

Autor: Suzana Bandić

11.10.2009. 22:00
Ikić oslobođen optužbi za pokušaj ubojstva

Foto: Filip BRALA



Zbog nedostatka dokaza protiv Vedrana Ikića Županijsko je državno odvjetništvo odustalo od daljnjeg kaznenog progona. Sumnjičilo ga se za pokušaj ubojstva, a prethodno su mu odbačene i optužnice za silovanje i ucjenu
Nakon dovršetka istrage u slučaju Vedrana Ikića odustalo se od daljnjeg kaznenog progona zbog nedostatka dokaza – rekao je Slobodan Denona, županijski državni odvjetnik i glasnogovornik ŽDO-a u Zadru na upit o ishodu istrage koja je protiv Ikića, 34-godišnjeg svjetskog prvaka u ju-jitsu tehnici, bivšeg policajca i trenera borilačkih vještina, pokrenuta još u lipnju ove godine zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju na štetu 26-godišnjeg Šime Maletića.
U svega dvije godine ovo je treća optužnica Županijskog državnog odvjetništva protiv Ikića koja je nakon istražnih radnji uslijed nedostatka dokaza odbačena.
Neslužbeno doznajemo kako je razlog odbacivanja posljednje optužnice temeljen na iskazu oštećeng Šime Maletića pred istražnim sucem u kojemu je on opovrgnuo da ga je napao Ikić. Premda su na njegovoj majici pronađeni tragovi Ikićeve krvi, što je potvrđeno i DNA analizom, Maletić je ustrajao pri tvrdnji kako ga je napala neka druga, njemu nepoznata osoba. Iz istog izvora saznajemo i kako je nedvojbeno utvrđeno da je upravo Ikić razbio staklo na Maletićevu automobilu, no nije poznato je li zbog toga prekršajno prijavljen.
Incident se dogodio 23. svibnja u ranim jutarnjim satima nakon što se Maletić zajedno sa svojim prijateljem M. R. na povratku iz noćnog života automobilom zaustavio na parkiralištu ispred zgrade u kojoj stanuje na zadarskoj Voštarnici. Njima je tada, navodno prišao Ikić koji je šakom razbio staklo na vozačevim vratima, Maletića zgrabio za majicu, preko krhotina stakla izvukao ga vani te se potom bez riječi udaljio u nepoznatom pravcu. Teško ozlijeđenog Maletića kojemu je trbušna stijenka bila toliko rasporena da su mu crijeva bila izvan trbušne šupljine te rasječena na četiri mjesta, do zadarske kirurgije odvezao ga je prijatelj, a policiju su o ovom incidentu obavijestili liječnici koji su mu pružili pomoć.
Samo pukom srećom nije mu bio niti jedan vitalni organ ozlijeđen.
Iako je zadarska policija od početka sumnjičila Ikića za napad na Maletića, za to nisu imali čvrstih dokaza niti svjedoka, a o samom incidentu tek su šturim priopćenjima informirali javnost. Konačno, nakon dvadesetodnevnog traganja i brojnih obavijesnih razgovora policija je ipak došla do saznanja temeljem kojih su protiv njega podigli kaznenu prijavu te je priveden istražnom sucu koji mu je nakon saslušanja odredio pritvor. Međutim, Ikić je iz pritvora izišao nakon svega pet dana te se vratio svakodnevnom životu i zaštitarskom poslu u zadarskim noćnim klubovima.