Normaliziran željeznički promet

Slika korisnika admin
vlak_pozar3
Strojovođa je odmah po izbijanju požara na dizelskoj motornoj garnituri zaustavio vlak

Nakon što je u nedjelju ujutro oko 10.40 sati izbio požar na putničkom vlaku koji prometuje na relaciji Zadar - Knin, željeznički promet na toj relaciji ubrzo je normaliziran te se odvija po redovnom voznom planu, kazala je Vlatka Škorić, glasnogovornica Hrvatskih željeznica. Točan uzrok kvara, međutim, još uvijek nije poznat, a kako su izvijestili iz uprave HŽ-a, utvrdit će se po okončanju istrage koja je u tijeku. Prema njihovim dosadašnjim saznanjima, jučer je tijekom vožnje došlo do smetnji zbog kojih je izbio požar na instalacijama oko kontrolne lampe pokazivača razine fekalija u spremniku vlaka.

- Strojovođa je odmah po izbijanju požara na dizelskoj motornoj garnituri zaustavio vlak zbog gašenja požara vatrogasnim aparatima, a na intervenciju gašenja bili su pozvani i vatrogasci. U izvanrednom događaju nitko nije ozlijeđen, a šest putnika i kondukter vlaka na njihova su odredišta otpremljeni autobusom, kazala je Škorić.

Požar je ugašen oko 13.40 sati, nakon čega je oštećeni vlak pomoćnom lokomotivom odvučen u kolodvor Škabrnje te je potom otpremljen za kolodvor Knin.

U gašenju požara sudjelovali su i mještani Galovca koji su se zatekli u obližnjem ugostiteljskom objektu na benzinskoj crpki. Zahvaljujući njihovoj trezvenosti te brzoj intervenciji zadarskih vatrogasaca koji su na mjesto nezgode došli s četiri vozila, spriječena je veća šteta i širenje požara.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno