Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

S plaže na bazen

Autor:

11.10.2009. 22:00
S plaže na bazen

Foto: Sebastian GOVORČIN



Višečlane obitelji, bez obzira na broj djece, plaćat će običnu obiteljsku kartu po cijeni koja je navedena za taj termin u kojem oni žele koristiti plivalište. Dakle, ako se radi o radnom danu onda će obitelj s dvoje, četvero ili šestero djece platiti 40 kuna za sat plivanja


Približavanjem sve hladnijih dana i prestankom sezone kupanja u moru povećava se broj zainteresiranih građana koji s vodenim aktivnostima žele nastaviti na zatvorenom plivalištu na Višnjiku.
Za plivanje su, pored sportaša, zainteresirani i brojni rekreativci, ali i obitelji. Za obitelji je zato odlučeno da mogu kupiti obiteljsku kartu po povlaštenoj cijeni od 40 kuna po satu tijekom tjedna te od 60 kuna po satu tijekom vikenda.
Povlaštena tarifa
Jedno je vrijeme pisalo da se ova cijena odnosi na obitelj 2+2, odnosno dvoje odraslih i dvoje djece, ali nakon upita građana koji imaju više djece koja će se cijena njima zaračunavati, to se promijenilo.
 – Višečlane obitelji, bez obzira na broj djece, plaćat će običnu obiteljsku kartu po cijeni koja je navedena za taj termin u kojem oni žele koristiti plivalište. Dakle ako se radi o radnom danu onda će obitelj s dvoje, četvero ili šestero djece platiti 40 kuna za sat plivanja. Samo, moramo naglasiti, na blagajnu moraju donijeti kopije rodnih listova djece ili neki drugi dokument kao potvrdu, rekao je Tomislav Fabijan, voditelj plivališta. Iz Gradske uprave su dodali da će višečlane obitelji nakon što donesu rodne listove svoje djece dobiti iskaznicu s kojom će moći trajno kupoveti ulaznice po posebnoj, povlaštenoj tarifi.
Inače zadarsko zatvoreno bazensko plivalište je sportskog karaktera. Natjecateljski bazen licenciran je za održavanje službenih plivačkih natjecanja, natjecanja skokova u vodu i vaterpolo utakmica. Bazen za rasplivavanje pogodan je za organizaciju škola plivanja, programa vrtića u vodi, aqua aerobica, aqua gimnastike te drugih sličnih programa.
Pola sata tolerancije
Građani mogu veliki bazen koristiti od ponedjeljka do petka od 7 do 8; od 12 do 16; od 18 do 20 sati. Subotom od 7 do 8 i od 12 do 22 sata, a nedjeljom od 8 do 20 sati.
Mali bazen mogu koristiti od ponedjeljka do petka od 7 do 8; od 12 do 16; od 18 do 20 sata. Subotom od 7 do 8 i od 12 do 22 sata, a nedjeljom od 8 do 20.00 sati.
Što se tiče cijena tijekom tjedna, odrasli će za sat rekreacije morati platiti 20 kuna, dok će za vikend morati dati 25 kuna. Ostali, a tu se misli na djecu do 14 godina, umirovljenike, invalide, studente sat plivanja platit će radnim danom 10 kuna za sat plivanja te 15 za vikend. Obiteljska karta preko tjedna iznosi 40, a za vikend 60 kuna. Građani imaju mogućnost kupnje i mjesečne ulaznice koja je za jednosatno korištenje dnevno za odrasle 200 kuna, dok je za ostale 100 kuna za isto vrijeme. Ipak, djeca do tri godine ne plaćaju korištenje bazena, a za jedan sat korištenja bazena odobrava se pola sata tolerancije korištenja.