Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zadrani na nuli u Sinju

Autor: Branimir Vukosav

11.10.2009. 22:00
Zadrani na nuli u Sinju


Ni u drugoj odigranoj službenoj utakmici ragbijaši Zadra nisu uspjeli prirediti iznenađenje i osvojiti prve bodove u ligaškom natjecanju. Ovoga puta “zeleni” su poraženi od Sinja rezultatom 67:0. Zadarski ragbijaši na gostovanju u Sinju nastupili su oslabljeni za čak pet prvotimaca, što se odrazilo ponajprije na napadačkom učinku momčadi. Iskusni Sinjani su u razmjerno kratkom vremenu postigli nekoliko pogodaka te je već na poluvremenu rezultat iznosio 39:0. U tom razdoblju domaćini su postigli ukupno sedam “skorova”, uz dva uspješna pretvaranja.
Nastavak je donio nešto čvršću i borbeniju igru Zadra, poglavito u obrani, no ni to nije bilo dovoljno za ozbiljniji poticaj napadačkom segmentu i povezivanje redova koje bi eventualno ugrozilo domaću momčad. U drugom su dijelu Sinjani ostvarili ukupno četiri pogotka uz isto toliko pretvaranja te je utakmica na koncu završena s ukupno 67 razlike u korist domaćina.
Unatoč neuspjehu protiv osjetno iskusnije i uigranije momčadi, Zadrani ipak mogu biti zadovoljni skupljanjem neprocjenjiva iskustva u svojoj prvoj službenoj sezoni od postojanja kluba, a borbenost i želja za igrom u svakom kolu nailaze na pohvale i zalog su za budućnost zadarskog ragbija. No, prve će bodove ipak morati tražiti protiv drugih, manje iskusnih momčadi. Treba istaknuti i to da je, zbog trenutačnih neadekvatnih uvjeta za održavanje domaćih utakmica, zadarska momčad u ovome kolu mijenjala domaćinstvo sa Sinjanima, tako da će domaću ligašku utakmicu protiv sinjskih ragbijaša odigrati u drugom krugu lige na proljeće. U idućem kolu Zadrani gostuju u Sisku, gdje će odmjeriti snage s istoimenim drugoligašem i pokušati ostvariti prvu pobjedu u svojoj prvoj službenoj sezoni.
 


SINJ 67 – ZADAR 0


SINJ – Igralište Sportskog centra “Trnovača”. Gledatelja 100. Glavni sudac: R. Matošić. Pomoćni suci: A. Zekan i M. Klarić.
SINJ: Jukić (5), Jurić (5), Vučak, Malbaša, Mastelić, Tomić, Pavlović (20), Filipović (5), Gugić (10), B. Vučemilo (7), Žigo, Grčić (5), Držav, Efendić (10), Zorica, D. Vrgoč, Mladina, Gašpar, Milanović, N. Vrgoč, Zebić, Alebić. Trener: Ivica Vučemilo.
ZADAR: Eškinja, Lončarić, Bračić, Eterović-Sorić, Pavelić, Ražnjević, Andabak, Čvrljak, Babić, I. Batarelo, Fatović, Maksan, Mijić, Perica, Čičin Karlov, Klečina, Bjelobabić. Trener: Zlatko Vunjak.