Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zrilić umjesto Grbića, a umjesto Zrilića Perić

Autor: Ivana Burica

11.10.2009. 22:00
Zrilić umjesto Grbića, a umjesto Zrilića Perić

Foto: Zvonko KUCELIN



Zadarska županija prvi put će imenovati predsjednika i članove Upravnog vijeća Doma zdravlja Pag. Podsjetimo da je akt o osnivanju ove ustanove Županija donijela 28. studenoga 2008. godine. Za predsjednika je predložen Diogen Šuljić, a za članove Domagoj Krpina, Vjeko Šljivo i Barbara Tičić
Na dnevnom redu sjednice Skupštine Zadarske županije zakazane za sutra naći će se prijedlog rješenja o imenovanju čak devet ustanova kojima je Županija osnivač.
Predlagatelj je župan Stipe Zrilić, a upravna vijeća imenuju se na vrijeme od četiri godine i to počevši od 20. veljače 2010. godine.
Od zanimljivijih promjena u UV-ima treba spomenuti prijedlog da se umjesto dosadašanjeg predsjednika Stipe Zrilića, na čelo Upravnog vijeća Opće bolnice Zadar imenuje Grozdana Perić.
Istovremeno župan Stipe Zrilić u sljedećem će četverogodišnjem mandatu od Ive Grbića preuzeti predsjedničko mjesto u Upravnom vijeću Ljekarne Zadar.
Za članove UV-a Opće bolnice predlažu se Josip Kraljić i Damir Kasap, a za članove UV-a Ljekarne Zadar Božidar Longin i Rade Škarica.
Nadalje, za predsjednika Upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne Zadar župan Zrilić predlaže Zlatka Begonju, a za članove Marijana Vrkića i Branislava Jelenića.
Kao predsjednik Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo Zadar u sljedećem četverogodišnjem mandatu predložen je Željko Čulina, a za članove Dražen Grgurović i Slavko Marić.
U Upravnom pak vijeću Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na Moru u idućem bi razdoblju trebali sjediti Damir Kraljić kao predsjednik te Mirko Đinđić i Ivan Knez kao članovi.
Ingrid Melada predložena je za predsjednicu Upravnog vijeća Psihijatrijske bolnice Ugljan, a Martin Mikecin i Zlatko Miliša za članove.
Predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja Zadarske županije bi prema županovu prijedlogu trebao biti Mladen Mavar, a članovi Josip Pinjatela, Ivica Zrilić i Olja Radulić.
Željko Lončar kao predsjednik te Branko Kutija, Željko Dilber, Marko Klanac i Niko Zekić kao članovi predstavnici su Zadarske županije koje se predlaže za Upravno vijeće Županijske uprave za ceste.
Zadarska županija prvi put će imenovati predsjednika i članove Upravnog vijeća Doma zdravlja Pag. Podsjetimo da je Akt o osnivanju ove ustanove Županija donijela 28. studenoga 2008. godine. Za predsjednika je predložen Diogen Šuljić, a za članove Domagoj Krpina, Vjeko Šljivo i Barbara Tičić.
Također, su predloženi i predstavnici Zadarske županije u upravna vijeća centara za socijalnu skrb. Maša Peša predložena je za člana UV Centra za socijalnu skrb Zadar, a Ivana Šimić za UV Centra za socijalnu skrb Benkovac te Šime Mršić za UV Centra za socijalnu skrb Biograd na Moru.