Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Šahisti tri kola prije kraja osigurali prvo mjesto u drugoj ligi

11.10.2010. 22:00
Šahisti tri kola prije kraja osigurali prvo mjesto u drugoj ligi


Atomski sastav Zadra, predvođen kapetanom Ivanom Jakićem, deklasirao je u tri meča šahiste Caspera, NOŠK-a i Omiša


Seniori Šahovskog kluba Zadar osigurali su prvo mjesto u Drugoj ligi – jug tri kola prije kraja natjecanja. Šahistima Zadra uspjelo je ostvariti ono što nije nikome uspjelo u povijesti dalmatinskog, a vjerojatno ni hrvatskog šaha. U zadnji krug natjecanja koji će se igrati u Makarskoj za dva tjedna ide se potpuno opušteno, praktično samo da se preuzme pehar.
Šahisti Zadra ostvarili su stopostotni učinak, pobijedili su u svih šest mečeva i osvojili dvanaest meč bodova, šest više od drugoplasiranih momčadi Caspera i Makarske. Ono što se znalo na početku lige, a to je da je Zadar najbolji, potvrđeno je u drugom krugu natjecanja koje se igralo u Zadru. Atomski sastav ŠK Zadra, predvođen kapetanom Ivanom Jakićem, na domaćem terenu deklasirao je u tri meča šahiste Caspera, NOŠK-a i Omiša. O njihovoj superiornosti nad drugima govori podatak da su Zadrani u osamnaest partija poraženi samo jednom.
Za momčad Zadra igraju međunarodni majstori Saša Martinović i Ivan Jakovljević, fide majstor Ivan Jakić i majstorski kandidati Marko Stipić, Ante Vidović, Josip Bubičić, Vlado Žeželj i Elvino Malešević. Posebno treba naglasiti da je ovaj uspjeh ostvaren prvenstveno s domaćim snagama. Svi igrači koji igraju za Zadar dugogodišnji su članovi ŠK Zadra, potekli su u njemu, iz izuzetak Vlade Jakovljevića iz BiH-a. Sudeći prema svemu, realno je za očekivati da će grad Zadar ponovno imati svoga predstavnika u Prvoj B šahovskoj ligi, a uz ispravne strateške poteze kluba iz središta grada ni najelitniji šahovski razred nije daleko.