Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Škifić: Pobjeda došla zaustavljanjem gostujućih centara

11.10.2010. 22:00
Škifić: Pobjeda došla zaustavljanjem gostujućih centara


Znali smo da im je visina prednost u odnosu na nas, no upravo pritisak na njihovim četvorkama i peticama je donio prevagu na našu stranu – kazao je Škifić


Očekivanja pred prvenstvenu premijeru protiv VROS Darde u stožeru Puntamičana su bila puno niža od onog što je na kraju semafor u Jazinama pokazivao. Igrači Nevena Plantaka demonstrirali su upravo ono u čemu su uvijek, bolje reći tradicionalno, najjači. Agresivnost i u nekim trenucima fanatična borbenost im je donijela značajnu prevlast u skoku i ukradenim loptama naspram moćnih košarkaša iz Baranje koji očito nisu na snimkama u pripremi utakmice shvatili koje je najjače oružje “zelenih” u posljednjih šest sezona. Očito je podcjenjivački shvaćen i junak Puntamičana u ovoj utakmici. Jure Škifić je sam imao valorizaciju u rangu cijele momčadi iz Darde (42-47). Nekad igrač Zadra u prvoj službenoj utakmici za Borik-Puntamiku ostvario je nevjerojatan učinak od 28 poena, 10 skokova, tri asistencije i čak šest ukradenih lopti što ga svrstava u daleko najkorisnijeg igrača kompletnog 1. kola A-1 lige.
– Trebao je netko valjda povući, ispalo je da sam to bio ja, a drugi put će netko drugi. Najvažnija je pobjeda i sve ono što ona nosi – kaže Škifić.
Pomalo skromno, s obzirom na fenomenalan učinak.
– Osjetio sam da mogu. Ušlo je nekoliko šuteva, poslije sam uspio izboriti koš i dodatno te mi je Šarlije namjestio zicer tako da mi je bilo puno lakše nastaviti u istom ritmu. Drago mi je da sam ispunio očekivanja trenera i cijele momčadi i da sam uspio dokazati da nisam onakav igrač prepun mana kao što su neki uporno govorili.
Pobjeda na početku protiv izrazito kvalitetnog suparnika donijela je mnogo radosti u svlačionicu.
– Početi sezonu na ovakav način protiv ovakvog protivnika je nešto najbolje što nam se moglo dogoditi. Pokazivali smo kroz pripreme da imamo glavu i rep, trener nas je vrhunski posložio. Obrana je bila i onda i u ovoj utakmici na visokoj razini, a na nama igračima je samo bilo primijeniti tu agresiju i požrtvovnost kojom nadomještamo neke naše nedostatke.
Nedostatkom se može nazvati manjak centimetara koji ste uspjeli sakriti odličnom obranom upravo nad visokim tornjevima VROS Darde.
– Očekivao sam puno veći otpor VROS Darde koja ima iznimno kvalitetan roster. Opasnu vanjsku liniju i moćnu unutarnju centarsku liniju s Gammom, Ridlom i Krolom. Znali smo da im je visina prednost u odnosu na nas, no upravo pritisak na njihovim četvorkama i peticama je donio prevagu na našu stranu. Dokaz tome je nadmoć u skoku, pogotovo u napadačkom.


 SLIJEDI DUBRAVA




Nakon uspjeha protiv Darde lakše je govoriti o sljedećem prvenstvenom ispitu, gostovanju u Dubravi.
– Definitivno je nakon ovoga lakše pristupiti pripremi nove utakmice u kojoj nas očekuje odlazak u Dubravu. Recept je isti kao i protiv Darde. Nadam se da ćemo ostati u ovakvom tonusu, motiv je neupitan i, što je najbolje, imamo taj momčadski duh koji je jako bitan za nastavak sezone. Unatoč relativnom neiskustvu koji je prisutan u našoj svlačionici imamo karakter te glad za pobjedama što je dovoljna najava pred sljedeći ispit u Dubravi.