Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Otoci u razvojnom procesu EU

11.10.2011. 22:00
Otoci u razvojnom procesu EU


Načelnik Općine Tkon Danijel Katičin jedan je od sudionika devetih Otvorenih dana 2011. koja se održavaju u Bruxellesu od 10. do 13. listopada.
Otvoreni dani, koji se održavaju pod nazivom “Ulaganje u budućnost Europe: Regije i gradovi stvaraju pametni, održivi i uključivi razvoj” imaju za cilj razmjenu iskustava, umrežavanje europskih stručnjaka te poticanje lokalnog i regionalnog razvoja, ali i približavanje srukturnih fondova EU potencijalnim korisnicima.
Radni dio tradicionalnih Otvorenih dana 2011. započinje seminarom Europa 2020. na temu posebno interesantnu za Hrvatsku – uključivanje otoka u razvojni proces Europske unije, a u kojoj sudjeluje i načelnik Općine Tkon Danijel Katičin.
Program obuhvaća 111 radionica, seminara, debata i izložbi, organiziranih u partnerstvu sa 206 regija i gradova iz 27 europskih zemalja, uz sudjelovanje tvrtki, financijskih institucija, međunarodnih udruga i akademske zajednice. 
Koliko je Hrvatska spremna za korištenje europskih fondova, koje su perspektive povezivanja i umrežavanja hrvatskih otoka s onima u EU koji su do sada koristili europske fondove kao potpora njihovu održivom razvoju, samo su neka od pitanja od vitalne važnosti za općinu Tkon, ali i druge hrvatske otoke.