Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Poziv profesorima na volonterski rad

11.10.2011. 22:00
Poziv profesorima na volonterski rad


S obzirom na to da smo prošle godine u organizaciji pomoći u učenju stekli uistinu pozitivno iskustvo, kada nam se javio veliki broj volontera, ovogodišnji nastavak inicijative bio je logičan, kazao je Ivan Pehar


Zadarska Gradska knjižnica i u ovoj školskoj godini nastavlja s organiziranjem besplatne pomoći u učenju za učenike osnovnih i srednjih škola slabijeg imovnog stanja.
Stoga Gradska knjižnica poziva apsolvente s položenom pedagoškom grupom predmeta, zaposlene profesore i profesore u mirovini da se prijave za rad s učenicima na volonterskoj osnovi, a rad će se i ove godine odvijati u prostoru Gradske knjižnice. Prijave za volontere i za učenike vrše se na prijamnom pultu Središnje knjižnice ili na telefon 301-103. Kako je istaknuo i Ivan Pehar, ravnatelj Gradske knjižnice, prednost pri prijavljivanju imaju korisnici Knjižnice iz obitelji s više djece te obitelji sa jednim roditeljem.
– S obzirom na to da smo prošle godine u organizaciji pomoći u učenju stekli uistinu pozitivno iskustvo, kada nam se javio veliki broj volontera i to ne samo profesora u mirovini, nego i studenata i jako puno profesora koji rade, ovogodišnji nastavak inicijative bio je logičan. Osim toga, znamo da su danas potrebe za repeticijama jako velike, pa se kod nas već od početka školske godine o njima raspituju i učenici i roditelji, kazao je Pehar, naglasivši da je ovdje riječ o akciji socijalnog karaktera, s obzirom na to da se odvija na opće dobro socijalno ugroženijih građana te u ustanovi koja to za sada jako dobro koordinira.
Istaknuo je također da je prošle godine najveća potreba bila za repeticijama iz matematike i fizike te stranih jezika, pa je za očekivati da drugačije neće biti ni ove godine.