Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Poznaje li se po jutru dan?

11.10.2011. 22:00
Poznaje li se po jutru dan?


Natjecanja u Prvoj HRL i Drugoj HRL – jug polako se zahuktavaju, a Biograd i Zadar proteklog su vikenda odradili susrete petog, odnosno trećeg kola. Zaključili su ih ostvarivši polovičan učinak; momčad iz kraljevskog grada na svom je terenu pružila odličan, ali nedovoljan otpor neprikosnovenom Medveščaku, dok su Zadrani uvjerljivim izdanjem u drugom poluvremenu susreta s Krilnikom zaslužili drugo uzastopno slavlje.
Biogradski prijatelji rukometa nadali su se da će lavovski angažman njihovih miljenika i semafor koji ih je u uvodnim minutama veselio s plus tri biti glasnici pozitivnog ishoda. S punim pravom, no u drugom dijelu izabranici Zorana Mikulića pokazali su i drugo lice. Ono na kojem je grč govorio o nedostatku snage i prvoligaškog iskustva. Unatoč boljoj igri Zagrepčana, Biograd je u završnici stigao do obećavajućih 24:24, da bi zatim brzopletim pokušajima i nedostatkom koncentracije teško stečeno prosuo u samo nekoliko minuta. Navedeno je samo pokazatelj da se novaci u ligi još uvijek nisu riješili hipoteke kasno započetih priprema, a kada su je dodatno opteretili tehničkim greškama, neuspjeh u petom kolu bio je neminovan.
Ovo je bio njihov četvrti posrtaj te trenutačno s dva boda zauzimaju nimalo ugodnu 11. poziciju na ljestvici, prvu na granici zone ispadanja. Da bi je do proljeća zadržali, ili, još bolje, napredovali prema sredini poretka, Biograđani će morati početi raditi korak više u odnosu na igre prikazane u prošla dva tjedna. Jer, utakmice u kojima su bili tako blizu (protiv Mladog rudara i Medveščaka), još se uvijek ne honoriraju bodovima, a vrijeme sve više curi. Žive li pak u nadi da ima vremena, tj. proljeća, dovoljno im je da se prisjete lanjskog poučka iz Mocira: da se ostanak treba tražiti već u jesenskom dijelu.
S druge strane, u rangu niže, Zadar je nakon tri odigrana kola na trećem mjestu na ljestvici, odmah iza stopostotnih Metkovića 1963 i Hrvatskog dragovoljca. Je li njihov trenutačni plasman objektivan pokazatelj kvalitete momčadi, pokazat će nadolazeći susreti, odnosno dvoboji sa sastavima iz gornjeg doma, no kod „plavih” za sada sve ide po planu. Rezultatima su zadovoljni, a što im je još važnije, i igrom momčadi u kojoj su neki od nositelja kadeti i mlađi kadeti.
Iako ne najveći, dobar dio tereta u utakmici s Krilnikom ponijeli su upravo mladi igrači Zadra. Šimičević, Merhar, Bukva, Klasanović i ostatak društva iz generacija 1994. i 1996. najavio je bolju budućnost Kluba. Makar se radilo i o jednoj utakmici, u suradnji s veteranima Jerakom i Pešom pokazali su da Zadar nakon dugo vremena kreće naprijed.
Zato u Mocirama, za razliku od Biograda, definitivno žele da se po jutru dan poznaje.