Stambeni kruzer ostaje dva dana

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
A. SITNICA
Američki kruzer "The World" u Zadar je doplovio iz Poreča sa 183 putnika

Zadarsku lukujutros  je ukrasio još jedan ploveći hotel, američki kruzer "The World", koji će tamo ostati i sutra cijeli dan, sve do ponoći. Ovaj impresivni brod, koji neki nazivaju i plovećim gradom, s obzirom na to da ima apartmane, prave privatne stanove u kojima vlasnici žive tijekom cijele godine, dug je 197 metara. Nije najveći među ovogodišnjim kruzerima što su pristajali uz zadarsku rivu, ali je posve drugačiji i po izgledu, baš zbog spomenutih stambenih jedinica kojih ima čak 200. I izrazito je luksuzan, a njegove putnike opslužuje 260 članova posade. U Zadar je jučer doplovio iz Poreča sa 183 putnika, među kojima je bilo turista, ali i stalnih stanara broda. Putnici su većinom Amerikanci, čak 144, a potom poneki Britanac, Australac, Kanađanin, jedan Čileanac, po četiri Irca i Talijana, jedan Čeh...

Neki od njih su odmah sišli s broda u krenuli u obilazak Zadra, dok su drugi autobusom krenuli na slapove Krke, na izlet koji im je ponudila jedna dubrovačka turistička agencija koja prihvaća ovaj kruzer u našim lukama, kao i mnoge druge kruzere.

"The World" plovi pod bahamskom zastavom, a matična luka mu je na Floridi. Podsjetimo i da je prvi put u Zadru bio u ljeto 2008. godine. Inače sada u listopadu ovaj kruzer obilazi jadranske luke s obje strane, a iz Zadra polazi za Trogir.

Recimo također da će u listopadu u Zadar doploviti još pet kruzera, a u nedjelju 16. listopada stižu dva kruzera iste agencije, Seabourn Cruise Line. Radi se o 198 metara dugom "Seabourn Odyssey" i o 134 metra dugom brodu imena "Seabourn Spirit".

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika najpametniji
Nije mi jasno zašto novine piše o gostima kruzera kao o "bogatašima" kad su to normalni radni ljudi i karte su dostupne svakome a čak je jeftinije otići na kruz 7 ili više dana nego na našu obalu.To što je pojam "krstarenje" u našim balkanskim glavama ne prihvaćen ili prihvaćen krivo i što ga nemamo u kulturi življenja, e to je tema za posebnu diskusiju.Al neosporiva činjenica je cijena npr po danu kad svako tko ima dva iz matematike podjeli 400-500 € a 7 ili 10 i dođe do zaključka da ga skuplje ispadne najam apartmana (dnevni) nego "kruz" a činjenicu da je u cijenu uključeno prežderavanje od 14!!! obroka dnevno e nema ni hotela ni privatnog smještaja koji to može nadmašiti!!!