Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

U autokamp “Dalmacija” uloženo milijun kuna

11.10.2011. 22:00
U autokamp “Dalmacija” uloženo milijun kuna


Pored daljnjeg ulaganja u čvrste objekte, u uređenje plaže te sadržaja za najmlađe goste veliku pozornost posvetit ćemo promidžbenim aktivnostima. Planiramo osvježiti naše web stranice, tiskati nove prospekte kampa zajedno s Privlakom, a obići ćemo sve veće turističke sajmove u Njemačkoj, Nizozemskoj, Sloveniji, Češkoj, Poljskoj i ostalim europskim zemljama, ističe Robert Kapović


Problemi koji su pred početak ovogodišnje turističke sezone pratili otvaranje privlačkog autokampa “Dalmacija”, bivšeg kampa “Maritime”, kako ističu njegovi novi koncesionari Adrijan i Robert Kapović iz tvrtke Dalmacija turizam, kao i Dalibor Glavan Mudre, direktor privlačke Poljoprivredne zadruge, izvornog vlasnika ovog turističkog objekta, itekako su se odrazili na njihovo poslovanje, a time i na ukupni privlački turizam.
500 smještajnih jedinica
No novi koncesionari okrenuli su zajedno s vodstvom PZ-a Privlaka novu stranicu privlačkog turizma, o čemu svjedoči milijun kuna koje su od otvaranja kampa 26. srpnja ove godine Kapovići investirali u obnovu i modernizaciju infrastrukture u kampu s oko 500 smještajnih jedinica. Obnovljeni su sanitarni čvorovi, zgrada recepcije, priključci za struju i vodu, staze kroz kamp…
– U protekla tri mjeseca i 17 dana zabilježili smo skromnih 3.049 dolazaka gostiju ili 16.491 noćenje. No to sad nije toliko bitno koliko je bitno da su sve stvari sjele na svoje mjesto i da mi možemo ubuduće mirno raditi i poslovati. Kamp ćemo i službeno zatvoriti 15. listopada, a potom ćemo pošteno s naših 15 djelatnika, uglavnom Privlačana, zasukati rukave, kako bi još u boljem svjetlu dočekali iduću turističku sezonu, govori Robert Kapović, jedan od dvojice novih koncesionara i vlasnika tvrtke Dalmacija turizam.
– Pored daljnjeg ulaganja u čvrste objekte, u uređenje plaže te sadržaja za najmlađe goste, veliku pozornost posvetit ćemo promidžbenim aktivnostima. Planiramo osvježiti naše web stranice, tiskati nove prospekte kampa zajedno s Privlakom, a obići ćemo sve veće turističke sajmove u Njemačkoj, Nizozemskoj, Sloveniji, Češkoj, Poljskoj i ostalim europskim zemljama. Plan nam je privući što više gostiju, ističe Robert Kapović.
Prepričavajući nemile događaje koji su iskrsnuli između njih i bivšeg koncesionara njemačkog državljanina Helmuta Petermaera iz Munchena, a koje je kontra ovrhom sredinom srpnja ove godine razriješio zadarski Županijski sud, direktor PZ-a Dalibor Glavan Mudre je i ovom prigodom istaknuo da su oni u zadruzi zbog neodgovornog ponašanja bivšeg koncesionara izgubili najmanje milijun kuna, a da su također izgubili i novi koncesionari kao i Općina Privlaka i privlačka Turistička zajednica.
Ugovor u studenom
– Premda je uložio prigovor Županijskom sudu u Zadru, ja vjerujem da se Halmut Petermaer neće više nikada pojaviti u Privlaci. Prošlo je njegovo vrijeme u kojem je on dobro prolazio ovdje za razliku od institucija kojima je morao polagati financijske račune. Zamislite, on je na kraju prošle godine prijavio konačnu dobit u visini od 7.000 kuna. To je nevjerojatan podatak i tu zaista nešto ‘smrdi’, tvrdi Glavan.
 – Neka o tome povedu računa čelnici naše Općine i vodstvo TZ-a Privlaka, čijim angažmanom prilikom rješavanja sudskog spora između nas i Petermaera mi u PZ-u nismo ni izdaleka bili zadovoljni, imajući u vidu što ovaj kamp znači za naše mjesto i naš ukupni turizam. Za razliku od njih mi zahvaljujemo novim koncesionarima na strpljenju te posebno mjerodavnima u Ministarstvu turizma koji su izišli na teren i koji su nam u dva navrata izdali rješenja o radu. Konačno zahvalni smo i gostima koji su ljetovali u kampu, posebno onima koji već više godina uzastopno dolaze i koji su prepoznali naš rad i sve ono što smo mi učinili da se oni u kampu “Dalmacija” ljepše i ugodnije osjećaju, zaključuje Glavan, dodajući da će oni s novim koncesionarima početkom studenog potpisati čvrsti ugovor za idućih osam godina, preko kojeg će se uz ostalo samo godišnje u blagajnu PZ-a sliti 115.000 eura uz 3-postotno godišnje povećanje osnovice.