Antifašistu Jakovu Jukiću Red Stjepana Radića

Slika korisnika admin
Autor: 
FAH
Predjsednik je nagradio Jukićev doprinos u antifašističkoj borbi

U povodu Dana neovisnosti predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović odlikovao je jučer istaknute pojedince iz hrvatskog znanstvenog kulturnog, umjetničkog, gospodarskog, vjerskog i svekolikog društvenog života te udruge na prigodnoj svečanosti u svome uredu.

Muftija Ševko Omerbašić dobio je Velered kralja Dmitra Zvonimira s lentom i Danicom za iznimne i osobite zasluge u promicanju vjerskih sloboda i tolerancije i zaštite ljudskih prava na dobrobit građana RH.

Redom Stjepana Radića za doprinos u antifašističkoj borbi odlikovani su Ante Adorić, Jakov Jukić, Jovan Nišević i Nikola Uzelac. Jakov Jukić predsjednik je Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Zadarske županije.

Za osobit doprinos promicanju kulture u Hrvatskoj i svijetu Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića odlikovani su Heda Gospodnetić, Cynthia Hansell-Bakić, Branimir Polić, Mladen Janjanin, Josip Jerković i Nikola Novosel. Redom Danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića za osobite zasluge u gospodarstvu odlikovani su Aleksa Ladavac, Ignacije Marđetko, Dragutin Matotek i Josip Švenda. Za osobite zasluge za promicanju znanosti u Hrvatskoj i svijetu redom Danice hrvatske s likom Ruđera Boškovića odlikovani su posthumno Maja Bošković-Stulli te akademkinja Antica Menac i Ivo Marinović.

Uz ova priznanja zaslužnim pojedinicma dodijeljeni su i Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske, Red Danice hrvatske s likom Antuna Radića, Red hrvatskog pletera i Povelja Republike Hrvatske.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika huligan
Koja perverzija a komunisti su radićevce klali ko telad i bacali u jame...fujj