Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Četiri godine – četiri medalje!

11.10.2013. 22:00
Četiri godine – četiri medalje!


Nastupilo je 16 reprezentacija, a nakon tri dana lova Hrvatska je osvojila broncu iza Italije i domaćina Portugala. To je veliki rezultat za hrvatski sportski ribolov, jer ova reprezentacija četiri godine za redom Hrvatskoj donosi medalju s najveće svjetske smotre


Trofejno Športsko ribolovno društvo Zubatac, odnosno njegovi članovi, nastavljaju izvrsnim rezultatima, osvajaju medalje i pehare gotovo na svim natjecanjima na kojima nastupaju. Takvi rezultati postali su tradicija te se sve hrvatske selekcije godinama nezamislive bez ribolovaca Zubaca. Samo od onih najvećih, svjetskih prvenstava održanih ove godine zadarski su ribolovci znatno doprinijeli uspjesima hrvatskih reprezentacija. Tim povodom u prostoru Društva održana je konferencija za medije na kojoj je tajnik Branko Šuljak podsjetio da su hrvatske reprezentacije predvođene zadarskim ribolovcima na dva svjetska prvenstva osvojile dvije medalje i to obje brončane.
Na seniorkom SP-u u portugalskom Setubalu u disciplini lov štapom iz brodice reprezentativci u osvoji 3. mjesto u sastavu: Pinezić (Meduza Rovinj), Radinović (Kantrida Rijeka), Tome (Delfin Pula), David Bajlo, Marko Sikirić, Ivan Galzina (svi Zubatac). Na prvenstvu je nastupilo 16 reprezentacija, a nakon tri dana lova Hrvatska je osvojila broncu iza Italije i domaćina Portugala. To je veliki rezultat za hrvatski sportski ribolov jer ova reprezentacija četiri godine za redom Hrvatskoj donosi medalju s najveće svjetske smotre čime su uzdignuli Hrvatsku kao jednu od ribolovna velesila.
Potom je održano SP za mlade dalekoj Mellili, u španjolskoj enklavi u Africi, odnosno u Maroku i to za kategorije U-16 i U-21 u lovu štapom s obale. U kategoriji U-16 uz ostale prvi put je nastupio član Zubaca Lovre Milin koji je imao veliki doprinos u osvajanju ekipnog trećeg mjesta. Usput, Lovri je ukazana čast da na ovom netjecanju na otvaranju nosi hrvatsku zastavu.
U kategoriji U-21 uz ostale nastupio je Angelo Kosović, a izbornik reprezentacije bio je trofejni Dubravko Pejdo. Nažalost ova selekcija nije uzela medalju te je u konkurenciji sedam reprezentacija osvojila četvrto mjesto.
Brončani iz Mellile Marko Sikirić je kazao:
– Nastup u reprezentaciji Hrvatske na SP-u izuzetna je čast za svakog. Ribolov u Portugalu bio je vrlo težak jer se lovilo na velikoj dubini, što je za nas bilo neobično. Mi ne lovimo i treniramo na tolikim dubinama, međutim, mi smo išli tri dana ranije pa smo se uspjeli nekako prilagoditi. Rezultat je očekivan jer smo već četiri godine među prve tri reprezentacije, a radi se o najjačoj kategoriji u sportskom ribolovu – kazao je Sikirić.