Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Komunalci pokupili sitniš – za spomeničku baštinu

11.10.2013. 22:00
Komunalci pokupili sitniš – za spomeničku baštinu


Novo staklo pristići će sredinom sljedećeg tjedna iz Svijeta stakla, a uskoro bi se trebao riješiti problem proklizavanja


Zamjena stakla koje je oštećeno u nedavnom pohodu nepoznatog počinitelja na arheološke iskopine na Trgu Petra Zoranića koštat će dvostruko više nego što se početno kalkuliralo u medijima – čak 20 tisuća kuna. Sveukupno, od preostalih novčića koje su turisti ubacivali kroz otvore između stakala prikupljeno je 32,50 eura. Taj novac uplatit će se u proračun kao donacija nakon čega će se odrediti njegova namjena, najvjerojatnije za održavanje spomeničke baštine, poručili iz gradske uprave.
Uz jedno razbijeno staklo, na čije mjesto je trenutačno postavljena drvena alternativa, vidljiva su i oštećenja na drugom staklenom pokrovu, kao i tragovi na obližnjem kamenu. Novo staklo pristići će sredinom sljedećeg tjedna iz Svijeta stakla, a uskoro bi se trebao riješiti problem proklizavanja.
– Projektanti su ponudili rješenje u obliku protukliznog sloja, sada čekamo atestiranje tog rješenja prije primjene, kazala je Ivana Dadić, viša stručna suradnica za informiranje u Gradu Zadru.