Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Kutija: Plaće su već smanjene, nema regresa, putnih troškova, božićnica

11.10.2013. 22:00
Kutija: Plaće su već smanjene, nema regresa, putnih troškova, božićnica


U odnosu na prijašnje dvije godine plaće naših djelatnika smanjene su za 20 posto. Nema regresa, nema putnih troškova, nema božićnica… Ako im sad oduzmemo i plaće jednostavno ne znam na koji način da motiviram ljude za rad. A Linić i ekipa teret svake promjene stavljaju na lokalnu samoupravu, kazao je Kutija


Najbolje bi bilo da gospodin Linić s preostalim ministrima i predsjednikom Vlade Milanovićem ukine sve općine i gradove u Republici Hrvatskoj, komentar je Branka Kutije, gradonačelnika Benkovca na najave Vlade da će ukinuti plaće djelatnicima u svim onim općinama i gradovima u kojima trošak za plaće prelazi 20 posto izravnih prihoda lokalnog proračuna.
Naime, to je nova ideja koju je država osmislila kako bi smanjila opterećenje državnog proračuna velikim troškovima administracije. Gradonačelnicima i načelnicima, ukoliko se ove mjere počnu provoditi, neće preostati ništa nego smanjiti troškove plaća ispod 20 posto izravnih prihoda, ili pak krenuti u volontiranje.
Gradonačelniku Kutiji to pak neće biti problem, jer on, kaže već volontira, no problem će biti s drugim djelatnicima.
– U odnosu na prijašnje dvije godine plaće naših djelatnika smanjene su za 20 posto. Nema regresa, nema putnih troškova, nema božićnica… Ako im sad oduzmemo i plaće jednostavno ne znam na koji način da motiviram ljude za rad. A Linić i ekipa teret svake promjene stavljaju na lokalnu samoupravu, kazao je Kutija, dodajući kako se njegova uprava ponaša maksimalno racionalno te da ni ne vidi način na koji bi benkovačka uprava mogla još više štedjeti.