Pripremit će se 500 paketa za siromašne

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ
Osim novčanih sredstava građani, također pomažu i doniranjem odjeće i obuće koju svakodnevno mogu donijeti u skladište Crvenog križa na Relji

Sabirna akcija "Solidarnost na djelu" kao zajednička akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa provedena je 10. listopada i u Zadru. Akcija se provodila pod nazivom "Pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija", a u akciji su prikupljali odjeću, obuću, hranu i novac. Za poklonjeni novac građanima je uručen novčani bon zahvalnosti s oznakom vrijednosti, numeriran i ovjeren pečatom društva Crvenog križa, a svi sudionici u akciji bili su uočljivo označeni znakom Crvenog križa.

Na zadarskim ulicama tako su mladi volonteri zadarskog Crvenog križa iz Gimnazije Jurja Barakovića nudili sugrađanima bonove Crvenog križa u apoenima od 5, 10 i 15 kuna. Iako još nema potpune podatke, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zadar Bore Galac predviđa da bi se od ovogodišnje akcije moglo prikupiti 20-ak tisuća kuna, a do jučer su, kaže Galac, donirane ukupno dvije tone odjeće.

- Sva prikupljena novčana sredstva od ovogodišnje akcije "Solidarnost na djelu" bit će iskorištena za kupnju prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština kojim ćemo formirati pakete pomoći socijalno ugroženim građanima našega grada. Te pakete već dugi niz godina dijelimo u predbožićno vrijeme, a obično uspijemo podijeliti 500 takvih paketa, kaže Galac.

Osim novčanih sredstava građani, također pomažu i doniranjem odjeće i obuće koju svakodnevno mogu donijeti u skladište Crvenog križa na Relji, u Ulici Ljudevita Posavskog. Skladište je otvoreno svaki dan od 10 do 13 sati, a ponedjeljkom odjeću možete donirati od 10 do 17 sati. U isto to vrijeme građani kojima je potrebna pomoć u odjeći i obući mogu sa svojom potvrdom Centra za socijalnu skrb doći u skladište Crvenog križa i uzeti odjeću koja im je potrebna. Takvih potrebitih, kaže Galac, ima oko tri do tri i pol tisuće godišnje.

Ovogodišnja akcija "Solidarnost na djelu" provodila se u 99 (od 110) gradskih i općinskih društava Hrvatskog Crvenog križa i to je jedna od najvećih sabirnih akcija na području Hrvatske.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno