Gračački srednjoškolci: Tiše, mali spavaju!

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

Skupina klinaca, svi u dobi od tri do šest godina, odnedavno svako jutro dolazi u Srednju školu Gračac. Roditelji ih dovode u jednu učionicu, na samom kraju školskog hodnika, gdje privremeno djeluje Dječji vrtić Baltazar. Simbioza srednje škole i vrtića, predškolske djece i tinejdžera, pokazala se kao vrlo dobar model. Nevjerojatna tišina vlada u školskim hodnicima za vrijeme odmora i svi se na neki način trude drugima ne smetati.

Ravanteljica škole Ivana Jelinčić Lasić kaže nam da joj je simpatično to što su srednjoškolci postali dosta mirniji, pa sada na odmorima utišavaju jedni druge govoreći »tiše, mali spavaju!«.

Maja Frček, ravnateljica vrtića istaknula nam je da je ovo privremena situacija, jer u tijeku je projekt obnove dječjeg vrtića, a iako u skučenom prostoru, ovakvo rješenje je zadovoljavajuće.

- Ravnateljica Ivana nam je izašla u susret i sada smo bazirani na jednu odgojno-obrazovnu skupinu. Djeca se upoznaju s nečim novim, preskočili su osnovnu školu i upoznali profesore, kao i funkcioniranje ovog kolektiva. Lijepo su to prihvatili i ovo funkcionira predivno. Radimo zajedno sa srednjom školom i njihovom stručnom službom, a dogovorili smo i da ćemo zajedno obilježiti Dane kruha, kazala je Frček

Klinci će ako sve bude išlo prema planu u prosincu iz Srednje škole Gračac ponovno krenuti u vrtić Baltazar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno