Lica donijela pobjedu Dinku Denoni

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Dinko Denona

U organizaciji ŠRD Sipa iz Benkovca održan je šesnaesti Kup Karinskog i Novigradskog mora. Budući da su prognostičari i meteorolozi predvidjeli kišu biblijskih razmjera, veliki broj potencijalnih natjecatelja je odustao od natjecanja što u konačnici zapravo uopće nije omelo natjecanje jer je ujutro, još prije 7 sati na more isplovilo 19 hrabrih ekipa. Unatoč najavi kiša počela tek iza podneva. Nažalost, smjer i jačinu vjetra prognostičari su pogodili, što natjecateljima nimalo nije išlo na ruku.

Gostoljubivost

Zbog mikrolokacijske specifičnosti panulaši su se morali boriti s dva vjetra. U Karinskom moru je jugo, premda nije bilo velikih valova, bilo poprilično jako dok su se panulaši u Novigradskom moru morali nositi s burom. Iglicu za ješku nije bio problem uloviti i većina se natjecatelja upustila u lov upravo s ovom ješkom dok je tek manji broj polagao svoje nade u umjetne varalice. Budući da su u pitanju bili prekaljeni majstori udice i panule kvaliteta pribora i pristupa ni u jednom trenu nije bila upitna tako da su prvi rezultati ostvareni već u prvih sat-dva vremena. Milan Banović je javio da je ulovio jednog brancina teškog oko tri kilograma, a za njim je odmah i Frane Patača digao licu slične težine.

Logistička baza natjecanja je kao i svih prethodnih godina bila na samostanskoj livadi pod ogromnim šatorom. Tu je od ranog jutra cijela vojska vrijednih kuhara i kuharica marljivo slagala sljedove hrane. A sve je počelo s hladnom svinjetinom u rano jutro koju su ribolovci dobili za marendu. I dok su oni lovili kuhari su iznosili redom slane inčune, domaću pancetu, tripice, bravetinu s kupusom, frigane trlje, a za njima odmah lignje, tunu pa zubace krunaše... No ništa se manje nije ni očekivalo, jer je ovaj Kup poznat upravo po izuzetno visokom stupnju organizacije i posebnoj gostoljubivosti benkovačke Sipe. A onda se probila dojava o još jednoj lici malo težoj, oko 15 kilograma da bi pred sam kraj natjecanja stigla vijest o još jednom velikom ulovu. Kalkulacije oko mogućeg pobjednika koje su počele još u rano jutro dosegle su kulminaciju kada su se ulovljene ribe, iza 15 sati kada je proglašen kraj natjecanja, našle na gomili u improviziranom hladnjaku. No do konačne odluke o pobjedniku je ipak valjalo pričekati do 17 sati kada je bilo planirano vaganje.

Nagrade i priznanja

Napokon je sat otkucao dogovoreni termin tako da je po sredini šatora okačena digitalna vaga na kojoj se ulov počeo vagati. Najprije su izvagane lokarde koje su ulovili Ivica Bulić, Damir Pleša, i Zvonko Gašpar. Nažalost, njihovi su ulovi bili lakši do 400 grama koliko je bila najmanja validna težina, tako da unatoč svom velikom trudu nisu ostvarili nikakve plasmanske bodove. A onda je na vagu obješen i Milanov brancin za kojeg se ispostavilo da nije težak oko tri kila nego ravno 4360 grama. Sljedeća je na vagi završila ona lica za koju se pretpostavilo da ima oko 15 kilograma, a koju je ulovio Marin Lepur. Vaga je pokazala da se i Marin prevario jer je lica bila teška 16520 grama. I na kraju je na vagu obješena i posljednji ulov toga dana, lica Dinka Denone. Kad je glavni sudac Boris Bulić objavio težinu od 18120 grama, pa je bilo jasno tko je izašao kao pobjednik u nadmudrivanju s velikim ribama Karinskog i Novigradskog mora.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno